>- Bli med på årets viktigste søndagstur!

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


- Bli med på årets viktigste søndagstur!

13.09.2017 av Ole Christian Foss

Søndag 22.oktober går TV-aksjonen av stabelen. Ordfører Sindre Martinsen-Evje oppfordrer sarpinger til å bli bøssebærere.

TV-aksjonen NRK 2017 går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. «Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands fremtid på spill, og årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser.

Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang. UNICEF jobber hardt og målrettet for at barn ikke skal få ødelagt fremtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter», heter det på TV-aksjonens nettside blimed.no.
TV-aksjonen 2017 skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

500 bøssebærere

- Dette er årets viktigste søndagstur, og jeg håper det er mange som vil bli med på den, sier Sindre Martinsen-Evje. 

- Målet vårt er at alle husstander i Sarpsborg skal få besøk den 22.oktober, og til det trenger vi 500 bøssebærere, sier Helene E. Lengfelder i kommunekomiteen. 

- Og det å få innbyggerne i Sarpsborg til å gå med bøsse pleier ikke å være vanskelig. Her er folk veldig dugnadsinnstilte og positive, og vi har god bøssebærerdekning hvert eneste år, fortsetter hun med et smil.

Meld deg tidlig

Lengfelder håper imidlertid at byens innbyggere vil melde seg tidlig dersom de ønsker å gå. 
- Man må melde seg som bøssebærer på forhånd – og jo tidligere man melder seg, jo større mulighet har man til å få gå i det området man ønsker. På enkelte steder trenger vi forresten bøssebærere med bil, da det er snakk om litt strekninger som skal dekkes, sier hun.

Slik melder du deg som bøssebærer

Sarpsborg er delt inn i 43 roder/områder, og påmelding kan skje på flere måter: 

Enten via www.blimed.no, ved å sende mail til tvaksjon@sarpsborg.com, eller ved å ta kontakt med Servicetorget på telefon 69 10 80 00.

Tidspunktet for bøssebæringen i Sarpsborg er mellom klokken 15.00 - 18.00 søndag 22.oktober.

Alle kan gå, men er du under 18 år må du gå i følge med en som er voksen.
- Vi vil gjerne at barn og unge skal få være med. Spesielt i forbindelse med årets sak, da det handler om utdanning. Vi håper dette kan engasjere mange skolebarn, sier Helene E. Lengfelder. 

- Barna kan dra med seg foreldre og besteforeldre og tanter og onkler, oppfordrer ordføreren. 

- Gjerne mosjonsgrupper, vennegjenger, lag, og foreninger også. Vi oppfordrer alle til å ta med bøssa på denne søndagsturen! Og er det noe dere lurer på, ikke nøl med å ta kontakt, avslutter Lengfelder.

Fakta om TV-aksjonen NRK:

 • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkning
 • 7000 frivillige over hele landet organiserer innsamlingen gjennom 500 kommune- og bydelskomiteer
 • 100 000 bøssebærere banker på 2,3 millioner dører
 • TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974 og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker
 • Et eget innsamlingsråd, oppnevnt av NRKs styre, mottar og vurderer søknadene fra de som ønsker å bli tildelt NRKs TV-aksjon. Kringkastingssjefen, NRKs øverste leder, tar den endelige beslutningen om hvem som tildeles TV-aksjonen. Innsamlingsrådet har også en viktig oppgave med å påse hvordan pengene brukes. Les mer om utvelgelsesprosessen her.
 • TV-aksjonen koordineres av et sekretariat, som ansettes av årets utvalgte organisasjon. Sammen med de øvrige ansatte og TV-aksjonens fylkesapparat bygges årets TV-aksjon.
 • På selve TV-aksjonsdagen sender NRK direkte hele søndag kveld

UNICEF:

 • Verdens største hjelpeorganisasjon for barn.
 • Ble stiftet av FN i 1946 for å hjelpe barn som var rammet av andre verdenskrig. Senere er mandatet utvidet til å gjelde alle barn i verden. 
 • Arbeider i over 190 land og territorier.
 • Har som hovedoppdrag å sørge for at alle barn får sine rettigheter ivaretatt. UNICEF arbeider både med langsiktig utvikling og nødhjelp. 
 • UNICEF driver også påvirkningsarbeid for å bedre barns levekår.