Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>- Ring før du oppsøker legevakten

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

- Ring før du oppsøker legevakten

25.06.2020

Trenger du hjelp fra legevakten, er det svært viktig at du ringer for å avklare situasjonen før du kommer dit.

Teamleder Heidi Elisabeth Brodal forteller at de veileder mye over telefonen. I noen tilfeller kan de også legevaktslegen gjennomføre en videokonsultasjon. I samtalene vurderer de om det er hensiktsmessig at personene kommer til legevakten. 

Det har vært en annerledes vår med mange nye oppgaver i arbeidet med koronapandemien, og ofte blir også juli en hektisk periode for legevakten.

Nå er det ekstra viktig at man ringer før man oppsøker legevakten, slik at man kan avklare hvem som skal inn i legevaktslokalene, hvem som skal til koronalegevakten rett ved siden av og hvem de kan veilede via telefonen. Legevakten har også flere smittevernstiltak for at det skal være færrest mulig mennesker i lokalet av gangen med kølappsystem og hastegradsvurdering.

Fastlegene har vikarer

Teamlederen understreker at det er satt opp vikarer når fastlegene har sommerferie. Det kan være vikar ved samme legekontor, eller at de samarbeider med et annet kontor i distriktet.

- Husk at legevakten er for alle, men ikke for alt. Dersom det kan vente til dagen etter, bør de heller kontakte fastlegen da, sier hun.

Felles telefonnummer

Legevaktene i Norge har et felles telefonnummer, 116 117. Telefonhenvendelsene blir besvart i den kommunen du oppholder deg.

Koronatelefon

Sarpsborg kommune har opprettet en egen koronatelefon med nummer 902 62 442. Dette nummeret kan du ringe hvis du har mistanke om at du er syk på grunn av smitte av koronaviruset og trenger koronatest. Nummeret er betjent alle hverdager fra klokka 08.00 til 16.00 og på lørdager, søndager og helligdager fra klokka 12.00 til 14.00.

Generelle spørsmål om korona, smittefare, reiseråd og lignende, får du svar på via den nasjonale korona-telefonen på nummer 815 55 015.

Er du alvorlig syk, ring 113.