>God start på influensavaksinering

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

God start på influensavaksinering

Publisert: 31.10.2022 – Oppdatert: 21.12.2022

3082 innbyggere benyttet kommunens tilbud om influensavaksinering sist uke. Snart tilbys også vaksine som nesespray til barn i risikogrupper.

Forrige uke gikk startskuddet for kommunens tilbud om massevaksinering med influensavaksine.

Mange første dag

-Vaksineringen på vaksinasjonssenteret i Valaskjold omsorgssenter har gått veldig fint. Over 1000 innbyggere møtte opp allerede første dag, og det er veldig bra. I løpet av første uke har 3082 personer latt seg vaksinere, og det er vi veldig fornøyde med, sier kommuneoverlege Kamaldeep Chudasama.

Kommunen tilbyr influensavaksinering ved vaksinasjonssenteret på Valaskjold omsorgssenter for alle over 65 år, voksne over 18 år med underliggende sykdom og gravide. Det koster 200 kroner å ta influensavaksinen ved vaksinasjonssenteret.

Ved å klikke her finner du oversikt over hvem som tilbys influensavaksine, hvor og når de kan vaksineres

 

Tilbud til barn

Barn kan ta vaksine hos fastlegen, men 9. november og 8. desember fra kl. 13.00 til 16.00 i Helseshuset i Sarpsborg tilbys barn i risikogruppen Fluenz Tetra som er nesespray vaksinen for 200 kroner. 

-Nesespray vaksinen som er et alternativ til den vanlige influensavaksinen, tilbys ved vaksinasjonssenteret på de nevnte datoene. Denne vaksinen er til barn i alderen 2 til og med 17 år, og er først og fremst forbeholdt de som risikerer alvorlig sykdom eller død hvis de blir syke med influensa. Vi tilbyr nesespray vaksine til barn, men ikke influensavaksinen, påpeker Chudasama.

Fastleger har også anledning til å tilby vaksine i form av nesespray, men hør med fastlegen om dette er et alternativ.

Vaksinesenteret vil også tilby pneumokokkvaksine til 500 kroner, men på grunn av behov for påfyll av vaksiner starter dette opp først tidligst uke 45.

-Vi ser at denne vaksinen etterspørres, og har derfor bestilt opp. Vi vurderer fortløpende behov for å bestille opp flere doser, sier Chudasama.

Vil du vite mer om årets influensavaksine, er det tilgjengelig informasjon her på kommunens nettside.