Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Alle 10. klassinger får vinteraktivitetsdag

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Alle 10. klassinger får vinteraktivitetsdag

24.01.2019 av Eva Rekvin

For tredje år på rad får alle 10. klassinger i Sarpsborg tilbud om vinteraktivitetsdag i Kjerringåsen alpinsenter.

Det sørget formannskapet for ved å bevilge 110.000 kroner til dette.

- Få som ellers har mulighet

Ungdommens bystyre tok det første initiativet til å få til vinteraktivitetsdager i vårt lokale alpinanlegg allerede i 2015. Her er et utdrag fra hvordan representanter fra Kruseløkka ungdomsskole da argumenterte for saken:

- Noen har dessverre ikke råd eller anledning til å dra på fjellet med familien sin i løpet av vinteren, så eneste mulighet for at barna skal få ha ski på beina i løpet av året er vinteraktivitetsdagen på skolen. På Kruseløkka har vi hatt en håndsopprekning i alle klasser hvor vi spurte om hvor mange som hadde vært eller skulle på fjellet i vinter. Det var et snitt på 4 i hver klasse som svarte ja. Vi er ca 25 elever i hver klasse. Dette viser at det kun er et fåtall av elevene på en typisk byskole som Kruseløkka, som har anledning til å gå på ski.

Alle skolene benytter seg av tilbudet

Tilbudet om alpint/slalåm i Kjerringåsen har blitt tatt godt imot av ungdomskolene og elevene. Alle skolene har benyttet seg av tilbudet de to siste årene.

Det legges imidlertid også opp til at elevene kan velge andre vinteraktiviteter, som å stå på skøyter på Sarpsborg stadion, ake eller gå langrenn.

Kommunedirektøren vurderer det som svært positivt at ungdommene får dette tilbudet.