>Alle evakuerte fra Kulåssenteret-brannen blir ivaretatt

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Alle evakuerte fra Kulåssenteret-brannen blir ivaretatt

03.07.2017 av Christian Nicolai Bjørke

Sarpsborg kommune jobber nå med å skaffe husvære på kort og lang sikt.

Blå Kors Kulåssenteret i Sarpsborg sentrum ble totalskadet i brann søndag ettermiddag. Senteret er et botilbud for mennesker rusproblemer og andre psykososiale problemer som Blå Kors driver på oppdrag fra Sarpsborg kommune. 

Ingen ble skadet i brannen. Totalt 21 mennesker ble evakuert og står uten bolig. Mandag var kommunen i møte med Blå Kors for å finne boligløsninger på kort og lang sikt. 

– Jeg kan ikke gå inn på detaljene akkurat nå, men det jeg kan si er at alle vil bli ivaretatt, sier kommunesjef Kirsti Skaug. 

Tre timer før alle fikk husly

Kommuneledelsen ble varslet om brannen klokken fire søndag ettermiddag.  I løpet av tre timer hadde alle de evakuerte beboerne blitt tatt hånd om på rådhuset og fått tilbud om innkvartering den første natten. Av de 21 evakuerte, var det 18 som takket ja til dette. Noen fikk tilbud om hotell, mens andre fikk rom i nabohuset til det nedbrente senteret. Kommunens kriseteam ble også koblet inn, samt hjemmesykepleien som bisto med hjelp til å ta medisiner. 

– Vi opplevde at hendelsen ble håndtert meget bra. Vi var kjapt på banen og evakueringsprosedyrene ble fulgt, sier Skaug. 

Hjelpsomme sarpinger

I etterkant har det vært et stort engasjement på Facebook-sidene til kommunen. Mange har henvendt seg for å høre om de kan hjelpe til. 

– Det er flott å se engasjementet til sarpingene. De som vil hjelpe kan ta direkte kontakt med Blå Kors for å høre hva de har behov for, sier Skaug.