>Alvorlig hendelse ved Tindlund ungdomsskole

Innhold

Tindlund ungdomsskole foreslås utvidet

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Alvorlig hendelse ved Tindlund ungdomsskole

Publisert: 26.01.2023

En slåsskamp mellom elever i 8. og 9. trinn på Tindlund ungdomsskole utartet til masseslagsmål onsdag. Ansatte måtte gripe inn og ble skadet. Også en elev ble fysisk skadet og måtte sendes til legevakt.

Politiet har bortvist sju elever fra skolen i 72 timer, som følge av hendelsen.

- Slåsskampen skal først ha startet ett sted i skolebygningen, og så forflyttet seg til en av klasseromskorridorene. Her var det mange elever som var samlet og som ble vitner til hendelsen. Flere voksne måtte gripe inn i situasjonen, forteller Hanne Lothe, assisterende direktør oppvekst.

Ansatte, samt en elev, ble i den forbindelse fysisk skadet.

- Dette er en helt uakseptabel hendelse. Vi skal ha et trygt lærings- og arbeidsmiljø for elever og ansatte i sarpsborgskolen, men det var dessverre ikke tilfellet i går. Nå jobber vi med å ivareta alle berørte, understreker Erik Bråthen, direktør oppvekst.

Konflikt siden i fjor høst

Bakgrunnen for den alvorlige hendelsen som utspant seg, er en konflikt i elevgruppen som har murret siden i fjor høst.

- Vi har blitt varslet og holdt underrettet om dette siden høsten 2022. Det har blitt satt inn ulike tiltak ved skolen, blant annet et tettere samarbeid med politiet. Men det har altså ikke vært nok, sier Bråthen.

- Vi tar dette veldig alvorlig, og sammen med skolen jobbes det nå med å sette inn riktige tiltak for berørte elever, øvrige elever og ansatte.

Halv studiedag med hjemmeskole for elever

For å sikre og opprettholde et trygt og forsvarlig skole- og arbeidsmiljø, har medarbeidere, ledere og kommuneledelse hatt behov for å jobbe sammen raskt for å evaluere hendelsene og iverksette tiltak i dag.

Alle elever har derfor hatt en halv studiedag med hjemmeskole, og møter på skolen for vanlig undervisning først kl. 11.30.

Hendelsen onsdag er en politisak, men det vil også komme egne reaksjoner fra skolen mot de involverte elevene.