>Åpner hjemmet

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Åpner hjemmet

20.03.2017

Hver tredje helg er Helén og Ole Henrik Andersen besøkshjem for to jenter. De synes det er fint å kunne bidra i barndommen deres.

Da døtrene til Helén og Ole Henrik ble voksne og flyttet ut, kjente de på at de hadde mer å gi, og litt tid som kunne brukes til noen som trengte det.

- Vi hadde jo tenkt på det i flere år, at vi vil gjøre noe nyttig og at et besøkshjem kan bety en forskjell i oppveksten til barna, sier Ole Henrik.

Det var en kampanje som søkte etter flere besøkshjem som fikk dem til å ta kontakt med barnevernet.

– Vi fikk rask respons da vi henvendte oss til barnevernet. Så fulgte en grundig vurdering med intervju og hjemmebesøk, forteller Helén.

De synes prosessen var betryggende. Nå har de vært besøkshjem hver tredje helg i halvannet år. De har en fleksibel ordning, der de bytter helger etter behov og avklarer med familien.

Bli kjent i nærmiljøet

De er opptatt av at barna skal bli kjent og føle tilhørighet. Derfor deltar de ofte på arrangementer i lokalmiljøet. Derfor reiser de ofte på julegateåpning, allidrettsdag og andre arrangementer. Som friluftsinteresserte blir det også mange turer i skogen.

– Den første gangen vi skulle gå tur, ville jentene snu ved postkassa. Nå går de gjerne flere kilometer, og spør om når vi skal gå neste gang, sier Helén. 

- Vi gjør som vi har gjort med våre egne unger. De må lære seg å underholde seg litt sjøl, og delta i hverdagslivet vårt. Det er viktig at det ikke skal være tivoli hver gang barna kommer til oss, sier Ole Henrik og smiler. 

Samarbeider godt

Ole Henrik og Helén synes at det fungerer fint å samarbeide med hjemmet til jentene, og forteller om hyggelige meldinger fra mammaen deres. Det er viktig å ha god kommunikasjon med hjemmet, og huske på at besøkshjemmet ikke skal ta over foreldrenes rolle.

 – Det er fort gjort å bli veldig involvert, sier de.

Rådet de gir andre som vurderer å bli besøkshjem, er å tenke nøye gjennom beslutningen. Barna trenger stabile rammer, og ordningen kan gjerne vare over flere år.

– Det er fint å høre at jentene gleder seg til å komme til oss, og vi får mye tilbake, sier Helén.

Noe for deg?

Ta kontakt med Shirely Fernandes Moen. Hun er sosialkurator i barnevernstjenesten i Sarpsborg kommune.

Telefon (direkte): 970 51 366 Epost: shirley.moen@sarpsborg.com