Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Alkovett i barneidretten

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Alkovett i barneidretten

19.09.2019

Det skal være trygt og godt for barn og unge å drive med idrett i Sarpsborg kommune. Derfor bør idrettslag ta praten om alkohol.

 Sarpsborg kommune samarbeider med alkovett organisasjonen Av-og-til for å forebygge skadevirkninger av alkohol, særlig på arenaer for barn og unge.

– Barneidretten er utrolig viktig for mange barn. Den gir mestring, trygghet og glede. For barn som vokser opp i et hjem der mamma eller pappa drikker for mye, kan idretten gjøre den store forskjellen, sier Liv-Torill Osland Lunde, Av-og-til-koordinator i Sarpsborg kommune. 

Trenger trygge voksne

De fleste er enige om at barneidrett og alkohol ikke hører sammen.

– Alkohol ødelegger de trygge rammene i idretten. Selv om holdningene er gode, og de aller fleste av oss tar avstand fra alkohol i barneidretten, er det dessverre overraskende mange klubber som opplever utfordringer med alkohol, sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i Av-og-til.

Med klare retningslinjer for alkohol er det lettere for både ledere, trenere og foreldre å ta sin del av ansvaret.

Vær en god støttespiller

I hver eneste klubb er det noen som kommer på trening med en vond hemmelighet hjemmefra om at mamma eller pappa drikker for mye alkohol.

– Som støttespiller i barneidretten handler det om å se hvert enkelt barn og deres situasjon. Være interessert og spørre hvordan det går. Vis at du bryr deg, oppfordrer Lunde i Sarpsborg kommune.

Vil du vite mer om hvordan du kan være en god støttespiller i idretten?

Meld deg på nyhetsbrev og få verktøy, tips og råd for arbeidet i ditt idrettslag på Av og til sine sider 

Sarpsborg kommune er en Av-og-til kommune

Sarpsborg er en Av-og-til-kommune og jobber sammen med Av-og-til for å redusere de negative følgende av alkoholbruk. Vi samarbeider om flere kampanjer, deriblant fokusuka som er et felles krafttak for å sette alkohol og idrett på agendaen.

Kontaktinformasjon til Av-og-til-koordinator:

Liv-Torill Osland Lunde

Tlf.: 905 80 640