Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Bålforbud fra 15. april

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Bålforbud fra 15. april

15.04.2021

For å forebygge skog- og lyngbrann, er det fra torsdag 15. april og frem til 15. september i hele landet et generelt forbud mot å gjøre opp åpen ild i skog og utmark.

Bålreglene åpner samtidig for bruk av skjønn, og Sarpsborg kommune har egne tilrettelagte grill- og bålplasser som er godkjent til bruk hele året.

Her finner du grill- og bålplasser i Sarpsborg som er til fri bruk for alle.

Du kan tenne opp bål i tilfeller hvor det ikke åpenbart kan medføre brannfare og ikke er til sjenanse for andre. Det kan for eksempel være etter lengre perioder med mye nedbør og i god avstand fra vegetasjon. Dersom du er usikker på forholdene, bruk godkjente bålplasser eller rett og slett la være å tenne bål.

Det er alltid du som er ansvarlig dersom du tenner bål, uansett når på året, og du plikter å være aktsom i din omgang med ild ute i naturen, slik at ikke brann oppstår. Sarpsborg brannvesen oppfordrer alle til å bruke naturen og kose seg ute. Samtidig må man være sitt ansvar bevisst i de tilfeller man gjør opp ild ute i naturen, og alltid forsikre seg om at det er helt slukket før man forlater det. For brannvesenet er det også helt avgjørende med tidlig varsling om uhell skulle inntreffe som følge av egen eller andres ferdsel i, og bruk av naturen. Sammen skaper vi trygghet!