>Barnehagebarna ga sine stemmer i bystyresalen

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Barnehagebarna ga sine stemmer i bystyresalen

08.03.2017 av Eva Rekvin. Foto: Emina Karahasan og Eva Rekvin.

Demokratiet lever! I dag bestemte 50 barnehagebarn hva avdelingene skal hete i deres nye barnehage, som bygges i Sarpsborg sentrum. Selvfølgelig skjedde det hele i bystyresalen.

Det har nok aldri vært mer aktivitet i bystyresalen i Sarpsborg rådhus. Energinivået var herlig høyt – med hopp, sprett og løping.

På podiet, bak talerstolen og i hele salen befant det seg små personer på rundt én meter på sokkelesten. For nå skulle det enes om navn på barnehageavdelinger. 

Barna har foreslått navn

St. Olavs barnehage, som bygges ved Kulåsparken, skal bestå av seks baser (eller avdelinger, om du vil) - og disse trenger selvfølgelig hver sine navn.

- Her er det barna som har kommet med navneforslagene, og nå skal tolv navn ned til seks, forteller Lars Thomas Flekkum, teamleder i Alvimhaugen barnehage.

Det stemmes!

Så skulle stemmingen gjennomføres. Det ble holdt opp tolv bilder som illustrerte hvert av navneforslagene - og barna gikk til det navnet de ønsket. Deretter ble antall barn og stemmer talt opp.

Ordfører Sindre Martinsen-Evje overvar det hele:

- Det er flott å se så mye liv og røre i bystyresalen. Disse barna er framtiden vår. Nå har de fått delta i demoktratiet på sin måte - og de har bestemt hva basene i den nye barnehagen skal hete, påpeker han.

Her er navnene

Barna som i dag brukte stemmeretten sin, går nå i barnehagene Alvimhaugen, Vingulmork og Åpen barnehage sentrum. Men i august skal disse barnehagene legges ned og flyttes til den splitter nye St. Olavs barnehage.

Og navnene på de seks basene i den nye sentrumsbarnehagen blir:

  • Gullbjørnen
  • Fossefallet
  • Bjørnene
  • Vikingene
  • Appelsintoppen
  • Fossen

Det har barnehagebarna bestemt!