Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Baterød servicebase vant prestisjefull pris

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Baterød servicebase vant prestisjefull pris

17.10.2018 av Ole Christian Foss

Baterød servicebase i Sarpsborg kommune gikk helt til topps i kampen om IA–prisen (inkluderende arbeidsliv). Prisen ble delt ut under den store, årlige HMS-konferansen på Quality på Grålum, med rundt 800 konferansedeltakere til stede.

Baterød servicebase er et heldøgns omsorgstilbud for mennesker med psykisk utviklingshemning.
Hensikten med IA-prisen er å øke forståelsen for at arbeidsplassen er hovedarena for Inkluderende Arbeidsliv, og hva dette betyr for arbeidsgiver, arbeidstaker og samfunn. Videre skal prisen stimulere bedrifter og virksomheter til å jobbe aktivt med IA, samt forsøke å få flere til å inngå samarbeidsavtale om IA.

Utmerket seg i IA-arbeidet

IA-prisen deles ut årlig til en bedrift, virksomhet, organisasjon som har utmerket seg i arbeidet med IA. Det legges vekt på at prisvinner har oppnådd gode resultater på en eller flere av følgende punkter:

  • Inkludere flere personer med nedsatt funksjonsevne
  • Tilrettelegge for eldre arbeidstakere
  • Redusere sykefraværet
  • IA-arbeidet er godt forankret i partssamarbeidet i virksomheten
  • Kan fremstå som ”IA-fyrtårn”

Prisvinneren er valgt ut av en egen komité med representanter fra NHO, LO, KS, YS og NAV Arbeidslivssenter.

Juryen likte nytenkingen

Juryen har vektlagt det at Baterød gjennom mange år har hatt fokus på å forebygge skader. Det er arbeidet innovativt med tiltak for å redusere arbeidsbelastningen på de ansatte som arbeider med en gruppe svært krevende brukere. 
Nytenking har vært en rød tråd i arbeidet som har vært gjort de siste årene og det er jobbet godt med IA-arbeidet i enheten. 

Sykefraværet ved enheten er sterkt redusert fra 2016, og tallene viser en fortsatt nedgang. 
- Enhetens styrke i å finne gode løsninger og tilrettelegginger er egentlig at de bare gjør det, «just do it» er også et motto. De tør å ha åpen dialog og tenke utradisjonelt for å prøve ut løsninger som kan fungere, heter det i juryens begrunnelse.

Stolte vinnere

- Vi er utrolig glade og stolte, men dette er en pris vi tilegner våre brukere. Her på Baterød jobber vi med  mennesker med bistandsbehov og som ikke er veldig synlige i det daglige. Det kan være mange utfordringer knyttet til brukerne, men vi føler vi er privilegerte som får lov til å kunne være viktige og utgjøre en forskjell for dem, sier enhetsleder Mona Jansen til prisen.

- Vi hadde ikke forventet å gå helt til topps i konkurranse med de to øvrige, meget sterke  kandidatene. Men desto mer moro var det å høre juryens begrunnelse og det gikk opp for oss at det var oss han snakket om. Vi er veldig stolte, da dette er et resultat av mange års målrettet arbeid mot færre skader og et bedre arbeidsmiljø, en positiv trend som fortsetter. Denne prisen inspirerer oss til å stå på videre, avslutter hun.

Tidligere vinnere

2017 Råde Graveservice
2016 Hannestad barneskole
2015 Gyproc, Fredrikstad
2014 Rockwool, Moss
2013 GLAVA AS
2012 Båstad Barnehage, Trøgstad kommune
2011 Borregaard Fabrikker, Sarpsborg
2010 Stabburet AS
2009 Askim kommune, intern service
2008 Lantmännen AS, Moss
2007 Nortura, Rakkestad
2006 Fredrikstad kommune, Åpen omsorg Onsøy
2005 Peterson AS, Moss
2004 Norsk Skog, Halden