>Begrenser bruk av elsparkesykler i sentrum 17. mai

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Begrenser bruk av elsparkesykler i sentrum 17. mai

Publisert: 10.05.2024 Av: Ole Christian Foss

Akkurat som i fjor, blir det begrensninger knyttet til bruk av elsparkesykler i Sarpsborg sentrum på nasjonaldagen.

Både Sarpsborg og Fredrikstad har gitt utleieselskapene Voi og Ryde beskjed om at elsparkesyklene deres også i år må fjernes fra bykjernene i forkant av nasjonaldagen 17. mai. Det betyr at selskapene skal hente inn sparkesyklene sine fra sentrum i løpet av torsdag kveld og natt, slik at de ikke er til hinder for arrangement og festkledde innbyggere fredag 17. mai.

 

Mer om nasjonaldagen finner du her: www.sarpsborg.com/hurra

Kommunen har bedt om at sentrum er tomt for selskapene sparkesykler fra klokken 06.00 – 18.00 på nasjonaldagen. I dette tidsrommet vil det heller ikke være mulig å kjøre eller parkere sparkesyklene inn i forbudsområdet vi har laget.

Klikk her for å se kart

FORBUDSSONE: Kartet viser oversikt over hvor det ikke vil være lov å bruke elsparkesykler fra utleieselskapene i Sarpsborg sentrum på nasjonaldagen.

Du kan klikke på kartet for å åpne det i full størrelse.

Hastighetsbegrensninger og promilletest

Det blir også innført hastighetsbegrensninger på elsparkesyklene denne dagen. Etter klokken 18.00 åpnes det for ordinær trafikk og bruk av elsparkesyklene i bykjernen igjen, men elsparkesyklene vil ha en hastighetsbegrensning på 15 km/t hele nasjonaldagen.

Natt til 17. mai og natt til 18. mai (23.00 – 05.00) reduserer vi hastigheten ytterligere, til 10 km/t - slik vi alltid gjør natt til lørdag/søndag og helligdager.
Samtlige elsparkesykler vil dessuten kreve evnetest/promilletest når de startes opp i tidsrommet 16. mai klokken 23.00 – 18. mai klokken 05.00.

Mer om utleieavtalen

Voi og Ryde har fått tillatelse til å leie ut totalt 1500 elsparkesykler i Nedre Glomma-regionen de neste årene.
Les mer om elsparkesykler i Sarpsborg her: Utleie av elsparkesykler i Sarpsborg