Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Bekymret for helsetjenestene

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Bekymret for helsetjenestene

11.11.2021

Sykehuset Østfold, Sarpsborg kommune og de andre kommunene i regionen er bekymret for det store presset på helsetjenestene. -Nå kommer vi med forsterkede anbefalinger, sier kommuneoverlege Sapna Iqbal.

Sykehuset Østfold, fastleger og legevakter i regionen opplever nå et stort press på helsetjenestene. Mange innbyggere er syke med ulike typer luftveisvirus. Onsdag ble det satt ny smitterekord for koronaviruset i Norge med 2126 nye smittetilfeller og i dag rapporteres det om 1783 tilfeller. Smitten øker også i vår region. Sykehuset Østfold er bekymret for at antall innleggelser vil stige i ukene som kommer, både grunnet koronaviruset og andre luftveisvirus.

- I tillegg til økende koronasmittetall er vi på vei inn i en influensasesong hvor mange vil bli syke. At vi vaksinerer oss når vi får tilbud om det, og blir enda flinkere til å holde oss hjemme ved sykdom, er nå veldig viktig, sier smittevernoverlege ved Sykehuset Østfold, Astri Lervik Larsen.

Felles anbefalinger

Pandemien er ikke over og vi ser at smitten øker raskt. Derfor kommer Sykehuset Østfold og kommunene i regionen med følgende anbefalinger:

Vi må alle bidra slik at alle fortsatt skal få nødvendige helsetjenester når de trenger det:

  • Hold deg hjemme om du er syk med nyoppståtte luftveissymptomer – og test deg, uavhengig av om du er vaksinert eller ikke.
  • Ved positiv test (påvist sykdom), kontakt kommunens smittesporingsteam
  • Alle bør vaksinere seg med de anbefalte doser både mot korona og influensa
  • Beskytt de yngste barna mot smitte med luftveisvirus. Forsøk å unngå kontakt med voksne og andre barn med tegn til forkjølelse eller influensa

Lokale tiltak

Sarpsborg er nå blant de kommunene i regionen som har mest smitte. Derfor kommer Sarpsborg kommune med ytterligere tiltak:

  • Alle ansatte med pasientkontakt og brukerkontakt skal bruke munnbind når 1 meters avstand ikke er mulig
  • Uvaksinerte voksne, samt eldre med risikotilstander uavhengig av vaksinasjonsstatus, anbefales å være ekstra nøye med å følge smittevernrådene

- Disse forsterkede anbefalingene er ikke så inngripende, men de er viktige. Hvis alle følger disse anbefalingene nå og i tiden framover, kan det gjøre at mer inngripende tiltak kan unngås nærmere jul, sier kommuneoverlege i Sarpsborg, Sapna Iqbal.