>Biblioteket stenger – og åpner

Innhold

MINI-BIBLIOTEK: Du vil finne en miniutgave av biblioteket i denne hvite boden foran Matstova på torget.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Biblioteket stenger – og åpner

27.07.2022

Mandag 1. august stenger Sarpsborg bibliotek i sentrum. Nå blir det bibliotekbu på torget før de midlertidige lokalene i Matstova er klare. Og i november neste år åpner byens helt nye bibliotek!

Planlegging av Sarpsborgs nye hovedbibliotek har pågått i lang tid. Her kan du lese alt om det nye biblioteket som er planlagt å åpne i november 2023. 

Venter på Matstova

En ny milepæl nås mandag 1. august. Da stenger hovedbiblioteket slik at byggingen av det nye snart kan starte.

Matstova ved torget skal være midlertidig bibliotek inntil det nye bygget står ferdig. Siden det har tatt tid å finne et godt egnet midlertidig lokale, er ennå ikke alle nødvendige tillatelser på plass for at Matstova kan tas i bruk.

Bibliotekbu på torget

Inntil det midlertidige biblioteket kan åpne i Matstova, vil det være en egen bibliotekbu på Sarpsborg torg.

Her kan du hente reserverte bøker og ungene kan få sine Sommerles-premier. Eller hvorfor ikke la oss sette sammen en personlig bokpakke etter dine ønsker? En slik personlig pakke kaller vi «Ditt skreddersydde bibliotek». Perfekt for deg som synes det er vanskelig å finne en god bok, har dårlig tid eller bare har lyst på den luksusen at vi velger ut bøker for deg! Hver bokpakke består av fem bøker, filmer, lydbøker osv. Lånetiden er 4 uker, 1 uke for film. Husk å hente bokpakka di innen 8 dager!

Bua på toget har samme åpningstid som biblioteket: mandag - onsdag: kl. 10.00-19.00, torsdag og fredag: kl. 10.00-15.00, lørdag: kl. 09.00-15.00.

Pakker ned 69.000 bøker

Det er ingen liten flyttesjau vi snakker om når biblioteket skal bygges ut. 69.000 bøker skal pakkes ned og 3000 blir med på flyttelasset til det midlertidige biblioteket som etter hvert åpner i Matstova ved torget. Pakkingen har pågått i lang tid allerede og hele kjelleren i det gamle biblioteket er nå full av pappesker som står klare til å fraktes videre.

Selv om bare en brøkdel blir med til midlertidige lokaler, kan alle bøker lånes.

- Enten henter vi disse ut fra lager eller så får vi dem tilsendt fra andre biblioteker, sier biblioteksjef Anette Kure.

Slik bestiller du bøker

For å få låne de bøkene som ikke blir med til Matstova, kan du enten bestille disse via bibliotekets nettløsning, eller få hjelp av de ansatte. Du kan lese mer om bestilling av bøker her.