>Bli med å feire mangfoldet!

Innhold

MANGFOLD: Dette er starten på mangfold-måneden i Sarpsborg, sier kommunedirektør Turid Stubø Johnsen og ordfører Sindre MArtinsen-Evje (foto: Ole Christian Foss)

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Bli med å feire mangfoldet!

Publisert: 01.06.2022 – Oppdatert: 21.12.2022

Vi har heist regnbueflagget på Torget for å markere at juni måned er mangfoldets måned i Sarpsborg. Gjør deg klar for Folk i Sarp-festival lørdag 11. juni, og Pride-parade lørdag 18. juni!

Folk i Sarp

«Folk i Sarp» er en dag der vi feirer alle de ulike menneskene som bor i Sarpsborg. Vi deler kultur og mattradisjoner med hverandre. Den første Folk i Sarp-festivalen ble arrangert under tusenårsjubileet i 2016. Da åpnet festivalen åpnet festuka med brask og bram, og byen ble fylt til randen med folk som koste seg med mat fra ulike kulturer, sang, musikk, avduking av skulpterer og artister fra fjern og nær.

- Dagen har kommet for å bli, og vi feirer mangfoldet og frivilligheten for 7. gang i år, forklarer Flemming Johnsen som er rådgiver i mangfold, inkludering og likeverd i Sarpsborg kommune.

Han mener det er en viktig dag, som alle bør få med seg.
- Dette er et flott samarbeid som sørger for at mangfoldet i Sarpsborg, særlig det flerkulturelle, får muligheten til å presentere seg. Dette er en dag som hyller mangfoldet. Vi hyller frivilligheten, ulik funksjonsevne, alder, kjønn, tro- og livssyn, seksuell orientering.  Sarpingene kan oppleve mye spennende mat, dans og musikk, og bli kjent med byen sin og menneskene der på en ny måte, fortsetter Johnsen.

Mange involvert

iSarpsborg er med som en del av arrangementet og vil også bidra til at det blir en skikkelig og allsidig «Folk i Sarp»-dag både i gågata og ved Kulturskolen.

-  Dette er verdt å få med seg. Det blir det mye spennende mat, boder og stands. Noen av de som stiller er Bosnisk forening, Somalisk forening, Frivilligsentralen, Fillipinsk forening, Kirkens Bymisjon, Thailandsk forening og Prostatakreftforeningen. Innvandrerorganisasjonene selger små matretter fra sin kultur, og du kan få vite mer om mange av de ideelle organisasjonene sier Ingvild Toftner i Virksomhet kultur.

Programmet for Folk i Sarp-dagen:

11.00: Parade gjennom gågata fra kulturskolen i St. Mariegate 81 ned til Torget. I paraden blir det dans, rytme og mye godt humør. Bli med du også!


11:00 - 15:00: Sang og musikk fra scenen på Torget

11:00 - 15:00: Stands og boder i gågata med blant annet mat fra ulike kulturer

Folk i Sarp finner du også med eget arrangement på Facebook

Pride

18. juni feirer vi kjærligheten og inkludering i Sarpsborg, og det arrangeres tidenes første Pride-parade i sentrum. Det handler om retten til å elske hvem man vil, og få være den man er..

Kommunedirektør Turid Stubø Johnsen og ordfører Sindre Martinsen-Evje mener at et Pride-arrangement kan være positivt for Sarpsborgs omdømme, og kan bidra til å forsterke den etablerte festuken i juni.
- Pride er for alle. Pride er en støttemarkering for å vise solidaritet, medmenneskelighet og nestekjærlighet med innbyggere i Sarpsborg som har opplevd, og kanskje fortsatt opplever, diskriminering, trakassering og utenforskap., sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Programmet for Pride:

Kl. 12.00 Prideparade fra St. Marie plass til Torget (Oppmøte 11.30)

Kl. 12.30 – 14.00 | Sceneshow med:

  • Ane.Fin
  • PLENTY
  • Ordfører Sindre Martinsen-Evje holder velkomsttale
  • Diorama danser
  • Prisutdeling


Det vil være Foodtruckfestival på torget hele denne helgen!