>Ulrikke har fått møterom i rådhuset oppkalt etter seg

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Ulrikke har fått møterom i rådhuset oppkalt etter seg

Publisert: 19.01.2023 – Oppdatert: 09.02.2023

Formannskapssalen brukes ikke lenger av formannskapet, men av mange andre. Nå har rommet fått nytt navn og blitt oppkalt etter en av Sarpsborgs store stoltheter, nemlig Ulrikke Brandstorp!

- Vi har mange vi kan være stolte av i Sarpsborg. Ingen nevnt, ingen glemt, kunne vi ha sagt, men vi har likevel valgt å hedre flere sarpinger i rådhuset, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Møterommene har blitt oppkalt etter mange av sarpingene som har utmerket seg for eksempel Olav den hellige, Ragnhild Aamodt, Øistein Blyant, Richard Furuholmen, for å nevne noen. Nå når formannskapet skulle få nytt navn, var ikke ordfører Sindre Martinsen-Evje i tvil hvem det skulle oppkalles etter.

- Det måtte bli Ulrikke Brandstorp. Hun framsnakker alltid Sarpsborg og vi er så utrolig stolte av henne og alt hun får til. Det hele startet i barneteater her i byen og nå har hun utmerket seg i hele landet, sier ordføreren.

Ulrikke Brandstorp og ordfører Sindre Martinsen-Evje

Ulrikke Branstorp og ordfører Sindre Martinsen-Evje åpnet det møterommet

Ulrikke Brandstorp synes det var veldig moro å få sitt eget møterom.

- Jeg er veldig stolt av å være sarping og jeg er stolt av sarpingene. Jeg setter utrolig stor pris på den støtten jeg har fått hele veien. Dette var veldig, veldig stas. Tusen takk, sa hun da møterommet ble åpnet.

Sender møtene direkte fra bystyresalen

I 2020, året da pandemien startet, ble alle formannskapsmøter flyttet inn i bystyresalen for å kunne bli sendt direkte på nettsiden. Vi kunne ikke møtes og man måtte finne alternative løsninger for at både politikerne kunne få diskutert sakene og for at møtene kunne være åpne og gi innbyggerne muligheter til å følge med.

Kommunen ønsker fortsatt å gi innbyggerne muligheten til å følge møtene digitalt. For å sende direkte må møtene avholdes i bystyresalen. Derfor skal ikke lenger formannskapssalen brukes til formannskapsmøter, men til mange andre møter.

- Vi heier på Ulrikke

Samme år som pandemien startet, vant Ulrikke Brandstorp Melodi Grand Prix. Hun fikk aldri representert Norge da finalen ble avlyst.

Nå har Ulrikke Brandstorp igjen deltatt i finalen i Melodi Grand Prix.

- Vi kan ikke gi Ulrikke en ny seier, men vi kan i hvert fall oppkalle et møterom etter henne. Vi har uansett veldig tro på henne i Melodi Grand prix. Vi heier på deg, Ulrikke, sa ordføreren før finalen.