>Bli med på Norcup!

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Bli med på Norcup!

Publisert: 04.06.2024

Er du glad i gaming? Hold av 27. juni til 30. juni, og bli med på Norcup i Sparta Amfi.

Fra torsdag til søndag siste uka i juni vil Sparta Amfi fylles med digital ungdomskultur. Norcup planlegges i samarbeid mellom kompetanse- og ressurssenter for datakultur i Norge (KRED), team barn og unge i kommunen, Ung Mokraft og IHK Sparta Sarpsborg.

Se også: Vil fylle amfi'n med digital ungdomskultur

Spillentusiaster og konkurransespillere kan delta i esport-turneringer i blant annet Rocket League, Valorant, Super Smash.Bros og Fortnite.

Høres det ut som noe for deg? Påmeldingen er åpen fram til 24. juni via nettsiden til Norcup.

- Vi har aldri gjennomført noe i Sparta amfi før, men er utrolig glade for at Sparta stiller hallen og frivillige til rådighet. Det muliggjør at vi kan bygge det som på sikt vil bli esportens svar på Norway cup eller Fredrikstad cup her i Sarpsborg, sier prosjektleder og programleder KRED, Ole Martin Pedersen Gjestad.

I første omgang settes taket på antall deltakere i turneringer til 256 deltakere, med ønske om å øke ved neste gjennomføring dersom alt går greit. 

- Vi blir den første turneringen i Skandinavia som får en offisiell Nintendo-lisens, så det er fornuftig av oss å utvikle dette steg for steg. Vi har allerede fått påmelding fra utenlandske deltakere og lag, men det er fortsatt mulig å melde seg på. Husk også at spillmessen hvor det vil være aktiviteter, konkurranser og stands, vil være helt gratis for alle som har lyst til å komme, sier Pedersen Gjestad.

Sparebank1 Østfold og Akershus har også bidratt med 25.000 kroner til prosjektet.

Bredt tilbud

Norcup er et gratis rusfritt arrangement med ungdom som hovedmålgruppe, men forventer å trekke besøkende i alle aldere fra både inn- og utland. Selve spillturneringen har plass til rundt 250 deltakere i første omgang, og i tillegg er det forventet 3000 besøkende. 

- Dette blir spennende å få med seg også for publikum. Det er ganske spennende å se være tilstede og se esport-turneringer live, sier Pedersen Gjestad. Turneringene vil også bli streamet. Norges eldste ishall holdes åpen fra morgen til kveld, og det er gratis å komme inn. I tillegg til spillturneringene, vil også Ungdomshallen til Sparta fylles med gratis aktiviteter. Der blir det egen spillmesse med, med både lokale spillutviklere og spillteknologiselskaper fra hele landet.

- Det kan bli spennende å få med seg både for dedikerte gamere og andre som er nysgjerrig på den nyeste teknologien, sier Pedersen Gjestad. Sparta er også i sving, og holder kiosker og café åpne under hele arrangementet. Ung motkraft og flere andre lokale deltakere vil også være tilstede på Norcup.

- Dette er en unik mulighet til både å lære og få et innblikk i spillkulturen, for både små og store. Vi satser også på å ha tilbud rettet mot foreldre og familier som kommer på besøk, opplyser Pedersen Gjestad.

Trenger frivillige

Forberedelsene og planleggingen av det som blir Sarpsborgs største barne- og ungdomsarrangement i år, er godt i gang.

Det endelige programmet lanseres snart. 

- Men vi vil gjerne ha med flere frivillige på laget som kan bidra til å gjøre arrangementet til en suksess. Det er mange fordeler med å være frivillig. Du kommer tett på arrangementet, kan lære mye og få nyttig erfaring på CVen, og det gir gode muligheter til å knytte kontakter og utvikle nettverk med både deltakere og andre frivillige, sier Pedersen Gjestad. 

Norcup-teamet har behov for frivillige som kan bidra med blant annet foto, video, streaming, opp- og nedrigg, være vertskap og hjelpe til på messeområdet med stands og aktiviteter.

Se mer på nettsiden til Norcup eller på kommunens hjemmeside.