Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Bli med på TV-aksjonen!

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Bli med på TV-aksjonen!

22.09.2021 av Ole Christian Foss

- Også årets TV-aksjon blir en digital aksjon i Sarpsborg. Det betyr at mange flere får muligheten til å bli bøssebærere, og det er enkelt å gi bidrag. Det sier Linda Engsmyr - leder av kommunekomiteen for TV-aksjonen i Sarpsborg. Hun oppfordrer nå både privatpersoner, næringsliv, skoleklasser, barnehager, lag og foreninger til å bli digitale bøssebærere og til å engasjere seg.

Fjorårets TV-aksjon ble som følge av korona-pandemien gjort heldigital – uten de tradisjonelle dør-til-dør rundene. Responsen på aksjonen var god i Sarpsborg, og tilbakemeldingene var at dette var en enkel og trygg måte å gjennomføre TV-aksjon på.

- Trygge TV-aksjoner ønsker vi å fortsette med, og derfor blir det digital aksjon også denne gang. Hjertet i TV-aksjonen er bøssebærerne, og ettersom vi ikke skal gå dør til dør trenger vi digitale bøssebærere også i år. Heldigvis er det enkelt å registrere en digital bøsse og samle inn penger på denne, sier Linda Engsmyr.
Aksjonen går av stabelen 24. oktober.
- Vi opplevde stor kreativitet fra mange som deltok i fjor, og håper enda flere sarpinger vil være med denne gang. Mulighetene ved digitale bøsser og aksjon er mange, sier Engsmyr.

Skole, barnehage, lag og foreninger

I tillegg til å samle inn penger på en digital bøsse er det også mulig å gjennomføre ulike innsamlingsaktiviteter som for eksempel et skoleløp eller å kombinere et idrettsarrangement med å samle inn penger, for å nevne noe.

- Vi er stolte av de skolene, barnehagene og lagene som bidrar, og kommunekomiteen håper at mange flere skoleklasser, barnehager, lag og foreninger vil engasjere seg i aksjonen i år. For barn og unge er det uendelig mange muligheter å gjøre dette på, forklarer komité-lederen.

Her finner du både inspirasjon og ferdige opplegg; https://blimed.no/engasjer-deg/
I alle tilfeller er det mulig for familie, venner, kollegaer og andre å gi bidrag ved hjelp av Vipps eller bankkort. Innsamlingen overføres i sin helhet automatisk til TV-aksjonen, og dukker opp som et bidrag på kommunestatistikken.
- Jeg oppfordrer næringslivet i Sarpsborg til å til å støtte årets TV-aksjon og være med på den viktige dugnaden med å bekjempe barneekteskap! Her er det mange muligheter for å engasjere deg og din bedrift og ansatte, sier Bente Kjenstad Jæger fra iSarpsborg.

Barn, ikke brud

Årets TV-aksjon går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap. «Med årets TV-aksjon skal vi nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst: Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger. Konsekvensene av barneekteskap er store – ikke bare for jentene som giftes bort, men for barna deres og samfunnet de lever i. Jentene hindres i å nå sine drømmer og mål, og frarøves muligheten til å skape en god framtid», kan man lese på blimed.no
Det vises videre til at når jenter giftes bort, må de ofte slutte på skolen, og risikoen for at de utsettes for vold og overgrep øker.
-  Kommunekomiteen for TV-aksjonen i Sarpsborg håper at denne aksjonen vil engasjere både voksne, barn og unge, sier Engsmyr.

Les mer om årets aksjon på https://blimed.no/aktuelt/dette-gaar-pengene-til/

Hvordan registrerer du deg som digital bøssebærer?

I Sarpsborg trenger vi bare digitale bøssebærere.

Trenger du hjelp til å få i gang en bøsse, eller lurer på noe om årets digitale aksjon, må du gjerne kontakte vår lokale TV-aksjonskomité på e-post: tvaksjon@sarpsborg.com, eller ringe servicetorget på 69 10 80 00.
- Fra 8. oktober åpner bøssene, og da kan du begynne å samle inn.
Du får en personlig link til din bøsse som du kan dele i sosiale medier, og med venner og kjente. Beløpene som gis via din link registreres inn på din bøsse, og du kan hele tiden følge med på hvor mye penger du har fått i bøssa di. Det er bare kreativiteten som setter grenser, sier gjennomføringsansvarlig i Sarpsborg kommune, Helene Lengfelder.


Kommunekomitéen

Kommunekomitéen i Sarpsborg består i 2021 av:

Linda Engsmyr, leder
Nancy Githmark, vara og medlem
Siri Anette Larsen, skoleansvarlig
Bente Kjænstad Jæger, næringslivsansvarlig

Avdeling innbyggerdialog:
Katrine Kjæreng Kolstad (ikke med på bildet), medlem
Helene E. Lengfelder, gjennomføringsansvarlig