Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Blir Sarpsborg årets kulturkommune?

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Blir Sarpsborg årets kulturkommune?

09.08.2019

Sarpsborg er nominert som en av tre kandidater til å få den prestilsjetunge utmerkelsen. Hvem som vinner blir avgjort på mandag.

Det er Norsk kulturforum, NOKU, som deler ut prisen. Sarpsborg er nominert sammen med Larvik og Drammen. Juryen har særlig lagt vekt på at kommunen jobber bevisst med begrepet identitet. Både som noe man har fra fortiden, men også at identitet er noe den nye generasjonen påvirker selv. De skriver også at kommunen ønsker at de unge skal få med seg den lokalhistoriske kulturidentiteten godt blandet med samtidens muligheter og ny kultur.

Les mer om årets kulturkommune.

Her kan du lese søknaden fra Sarpsborg.

Prisen deles ut under Arendalsuka på mandag ettermiddag. Det er varaordfører Linda Engsmyr som skal ta i mot prisen hvis Sarpsborg stikker av med seieren. Hun reiser til Arendal sammen med en liten delegasjon fra kommunen. Under utdelingen skal hver kommune presentere kulturarbeidet i sin kommune.

Dette skriver Norsk kulturforum om prisen:
Prisen Norges kulturkommune er innstiftet og deles ut av Norsk kulturforum, og er en anerkjennelse av kommuner som jobber godt med hele bredden av kulturlivets utfordringer og muligheter, der både offentlige, frivillige og private aktører har sin plass og rolle i et helhetlig lokalt kulturliv. Prisen deles ut annethvert år, og ble for første gang delt ut i 1992. Norsk kulturforum ønsker gjennom prisen å synliggjøre godt lokalt kulturarbeid der hele befolkningen gis mulighet for meningsfull egenaktivitet og gode kulturopplevelser, i tråd med kulturlovens intensjoner.