>Boligsoneparkering innføres i Kulås vest 1. februar

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Boligsoneparkering innføres i Kulås vest 1. februar

17.01.2019

Sarpsborg kommune innfører boligsoneparkering i området Kulås vest 1. februar 2019. Det bidrar til å skape et bedre bomiljø og et tryggere trafikkbilde.

Hva er boligsoneparkering?

Boligsoneparkering er en spesiell parkeringsordning for områder der parkering for beboere og næringsliv prioriteres foran andre grupper. Du som bor eller driver næring i området må kjøpe en boligsoneavtale dersom du ønsker å parkere i gaten i tidsrommet 08.00-16.00 på hverdager.

Besøksparkering

Du som ikke bor eller driver næring i området, men likevel ønsker å parkere i gaten i tidsrommet hvor boligsonen gjelder, må finne en merket parkeringsplass med vanlig parkeringsautomat. Her må du betale i tidsrommet 08.00-14.00 på hverdager. Gratis fra 14.00 på hverdager.

Disse plassene finner du i kartet og er merket rødt.

Hvor innføres det?

Kulås vest er området innenfor Sandesundsveien-Holbergs gate-Storgata- Korsgata.

Når gjelder det?

Ordningen starter 1. februar 2019. Boligsoneparkeringen gjelder hverdager mandag til fredag fra 08.00-16.00. Da er det bare beboere og næringsdrivende med gyldig boligsoneavtale som kan parkere i gatene i dette området. Avtalen gjelder bare i den sonen det er utstedt for.

I tidsrommene 16.00-08.00 på hverdager, samt på lørdag og søndag/helligdager, er det gratis å parkere i denne sonen for alle akkurat som i dag.

Hvor mye koster det?

Privatpersoner: 1.100 kroner for ett år og 600 for et halvt år (Du kan kun kjøpe for et helt eller et halvt år).

Næringsdrivende: 1.600 kroner for ett år eller 850 for et halvt år.

Boligsoneavtalen kjøper du ved å henvende deg i servicetorget i Sarpsborg rådhus, eller du kan ordne det selv her: www.sarpsborg.com/parkering. Der kan du også logge deg inn for å melde adresseendring og sjekke søknader.

Elektronisk registrering

Når du har betalt for boligsoneparkering får du ikke et fysisk parkeringskort, men registreringsnummeret på kjøretøyet blir lagret elektronisk i systemet som parkeringsbetjentene bruker.

Har du spørsmål?

Du kan ta kontakt med servicetorget på telefon 6910800 eller servicetorget@sarpsborg.com