Start Kari chatbot Spør meg

>Brannvesenet selger ikke røykvarslere

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Brannvesenet selger ikke røykvarslere

16.04.2018

Viktig beskjed fra Sarpsborg brann- og feievesen.

Vi har den siste tiden fått noen henvendelser fra innbyggere som har blitt oppringt av telefonselgere med forespørsel om å kjøpe røykvarsler. De som blir oppringt får et inntrykk av at selgeren representerer brannvesenet, og at brannvesenet har pålagt dem å bytte røykvarsler.

Brannvesenet driver ikke med telefonsalg av hverken røykvarslere eller andre produkter, og anbefaler ikke ett produkt spesielt. Brannvesenet har ingen samarbeidsavtale med slike firmaer.

Eieren av boliger og fritidsboliger skal sørge for at byggene har brannalarmanlegg eller et tilstrekkelig antall røykvarslere. Det skal være minst én detektor eller røykvarsler i hver etasje, som skal dekke kjøkken, stue, sone utenfor soverom og sone utenfor tekniske rom. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom når dørene mellom rommene er lukket. Sarpsborg brann- og feievesen anbefaler imidlertid seriekoblede røykvarslere i alle boliger – strategisk plassert i hver etasje og èn på hvert soverom. Leier du ut bolig er det du som er utleier som har ansvaret for at utleieboligen har røykvarsler og slukkeutstyr.

Hver vår opplever også mange å få besøk av "dørselgere" som tilbyr røykvarslere og/eller sikkerhetssjekk av bolig. Heller ingen av disse representerer brannvesenet. Personell fra brann- og feiervesen er uniformert, kan legitimere seg og har tjenestebil. Vårt personell selger heller ikke ved dørene. Skal du kjøpe brannvernutstyr så gå til anerkjente lokale og regionale forhandlere som er etablert i markedet. Kjøper du av en telefon/dørselger har du ingen garanti for at utstyret er godt nok, og du har kanskje heller ingen steder å klage dersom utstyret ikke fungerer. Ha en branntrygg vår!