>Veiene brøytes i Sarpsborg

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Veiene brøytes i Sarpsborg

Publisert: 07.12.2022 – Oppdatert: 21.12.2022

Med det første skikkelige snøfallet har brøytemannskapene våre vært i sving gjennom natten. De fortsetter arbeidet onsdag.

Brøyting av kommunale veier og plasser startet ved midnatt, og kommunen har både egne mannskap og eksterne som bidrar i arbeidet.

På vinterstid skal kommunen skal brøyte, strø og vedlikeholde 322 kilometer veier, 48 kilometer gang- og sykkelveier og 7 kilometer sykkelfelt. Det er et krevende arbeid. Vi ber derfor om at alle har forståelse for at det ikke er optimale føreforhold overalt til enhver tid. 

Vi brøyter hovedveier og andre mye trafikkerte veier først for å sikre god trafikkflyt. Deretter brøyter vi mindre trafikkerte veier, gang- og sykkelveier og private veier hvor det er inngått avtale med kommunen om brøyting. Private veier brøytes hvis snømengden er 8 cm eller mer.

Brøyting på riks- og fylkesveier er Statens vegvesens ansvar. Da må du henvende deg dit og ikke til kommunen.

Følg brøytebilen

Lurer du på om det går fint å sykle til jobb og skole i dag? Eller om brøytebilen snart kommer til din boliggate? Du kan selv følge med på hvor brøyte- og strøbilene er via kartløsning. Alle kjøretøyene er nå utstyrt med gps.

I denne kartløsningen kan du zoome inn og selv se det området du ønsker. 
Les mer om kartet og hvordan du bruker det, på siden for vinter og veivedlikehold i Sarpsborg.

Er brøytingen i gang? 

Husk at du alltid finner driftsmeldinger knyttet til park, vei og vann på feilmeldingen. Husk også at det ikke er noe poeng å melde fra om manglende brøyting før brøytingen er gjennomført. Normalt vil alle kommunale veier være brøytet innen syv-åtte timer.

Les mer om vinter og veivedlikehold i Sarpsborg her