Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Bry deg litt ekstra om barna i sommer

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Bry deg litt ekstra om barna i sommer

16.06.2020

Sommeren er her. Etter en uvanlig vår med nedstengning, skal igjen skoler og barnehager lukke dørene. Da er det viktig at voksne i nærmiljøet tar ekstra ansvar for barn som har det vanskelig hjemme.

– For barna som har en mamma eller pappa som drikker for mye, kan nye uker borte fra skole og barnehage være ekstra vanskelige, sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i alkovettorganisasjonen Av-og-til. 

Hun oppfordrer folk i Sarpsborg til å følge med og ta affære dersom de er bekymret for et barn.

Samarbeider om alkovett

Sarpsborg kommune er en Av-og-til-kommune og samarbeider tett med Av-og-til for å forebygge og redusere skadelig alkoholbruk. Kommunen støtter oppfordringen om å bry seg litt ekstra i sommer. 

Slik kan du hjelpe:

  • Dersom du er til stede i en situasjon der en forelder drikker for mye foran barnet sitt, kan du prøve å snakke med vedkommende på en rolig og diskré måte. Dersom denne personen allerede er for beruset til at det går an å ha en normal samtale, er det best å vente til dagen etter og heller prøve å skjerme barnet mest mulig.
  • Dersom du er bekymret for at et barn ikke har det bra hjemme, er det viktig å vise at du bryr deg. Spør barnet om hvordan det går, og gi det tid og omsorg.
  • Inviter barnet med på familieaktiviteter som grilling, en tur på stranda eller spillkveld.
  • Dersom du er usikker på hva du skal gjøre, eller mistenker at situasjonen er akutt, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Der kan du få råd og hjelp fra fagpersonell.

Les mer på Av og til sin nettside