Start Kari chatbot Spør meg

>Bryggestien kan bli utvidet til Tjueklo

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Bryggestien kan bli utvidet til Tjueklo

13.03.2018

Bryggestien i Glengshølen har vært en populær suksess siden den stod klar høsten 2016. Nå foreslår rådmannen at bryggestien utvides til Tjueklo i løpet av 2018. Politikerne skal behandle saken i formannskapet 22. mars og i bystyret 12. april.

Det er nå mulig å gå på bryggestien fra sentrum til Ravneberget, lysløypa på Kurland og det øvrige turnettet i Sarpsborgmarka. En forlengelse av bryggestien frem til Tjueklo vil kreve 530 meter ny bryggesti og 130 meter naturlig sti og vei fram til Tjueklo. Hele strekningen vil i den grad det er praktisk mulig ha universell utforming. I Tjueklo planlegges det anlagt raste- og grillplass med universell utforming. Stien videre fra Tjueklo binder sammen bryggestien og lysløypa, og der går strekningen via nedlagte Ravneberget fort og de to bygdeborgene Jomfrusal og Herresal.  

Ildsjeler i Sarpsborg IL har tidligere tatt initiativ til utvidelse av bryggestien. Rådmannen foreslår at deler av arbeidene gjennomføres i samarbeid med frivillige fra tur- og lysløypekomiteen i Sarpsborg IL.