Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Dette bestemte formannskapet

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Dette bestemte formannskapet

29.11.2018

Her er noen av sakene som ble behandlet i formannskapet 29. november.

Saksdokumentene til alle sakene finner du her.

Vil samarbeide om idrettsutvikling ved stadion

Sarpsborg idrettsråd er initiativtaker til å etablere nye aktivitetsanlegg i grøntområdene ved Sarpsborg stadion. Fra høsten 2017 har idrettsrådet etablert cricket-bane, volleyball fotballtennis på gressbakken, joggeløyper, område med bord/grill og gapahuk ved skateparken. I tillegg er det planer om treningsapparater, frisbeegolfbane, bueskytteranlegg, minifriidrettsanlegg, sykkelløype (BMX), halfpipe, bocciabane, basketballbane, uteskole/rekreasjonsområder og O-kart og fast stolpejakt.

Rådmannen roser initiativene, men mener at kommunen bør ha hånd om den videre utviklingen i samarbeid med og bidrag fra frivillige. Det er formannskapet enig i. Argumentene er blant annet å ivareta en helhet i utviklingen, ta hensyn til plan- tekniske- og sikkerhetsmessige forhold, samt framtidig drift og vedlikehold. Hovedansvaret for drift og vedlikehold på kommunal grunn må være Sarpsborg kommunes. Utgifter til dette må derfor innarbeides i årsbudsjett og handlingsplan. Uten ressurser til drift og vedlikehold kan likevel ikke kommunen overta private utbygde anlegg.

Positive til interkommunale idrettshaller

Formannskapet innstiller til bystyret at Sarpsborg kommune deltar i det videre planlagte skisseprosjektet til Østfold fylkeskommune for en potensiell friidrettshall ved Greåker videre gående skole og planlagt interkommunal flerbrukshall på Frederik ll videregående skole.  Det anbefalte konseptet for et interkommunalt anlegg ved Greåker videregående skole vil inneholde blant annet et innendørs friidrettsanlegg som tilfredsstiller alle gjeldende krav fra Norges Friidrettsforbund og areal for ulike typer av ballspill (blant annet 1 håndballbane), dans, styrketrening og ulike former for basistrening.

Politikerne vil ikke binde seg økonomisk til avtalen før en skisse for hele prosjektet er ferdig.