>Dette MÅ du gjøre når du har fått sms om koronavaksinasjon

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Dette MÅ du gjøre når du har fått sms om koronavaksinasjon

27.04.2021

Du får en sms når det er din tur til å få tilbud om koronavaksinasjon. Denne timen må bekreftes så fort som mulig.

Du kan også avslå eller utsette, men vi håper at dersom du ønsker å ta vaksine at du bruker den timen du har fått tildelt. Du må altså bekrefte dette så fort du kan.

Når det er din tur for å få tilbud om koronavaksinasjon, får du en sms fra enten Sarpsborg kommune eller helsenorge.no. Denne timen må da bekreftes ved å logge deg inn på helsenorge.no om du har bruker der, eller klikke på lenken i meldingen fra kommunen. Der får du flere alternativer.

- Vi er avhengig av at alle de som er digitale, bekrefter dette via sms eller innlogging på helsenorge.no. På den måten kan servicetorget hjelpe de som virkelig trenger det, sier leder ved servicetorget og avdeling innbyggerdialog, Henriette G. Brostrøm.

Hun forteller at de må ringe mange som ikke har bekreftet, noe som er svært tidkrevende. Det er viktig at vi fyller opp timene, slik at alle vaksinedosene vi har fått blir brukt. Nå forbereder kommunen seg på at vaksineleveransene vil øke og da er avhengig av at mange selv kan bekrefte timen uten at de ringer servicetorget.

Har ringt flere tusen

Brostrøm forklarer at de har satt av halve staben på servicetorget til å jobbe med vaksinasjon. I tillegg til å ringe alle over 85 år, har de ringt flere tusen innbyggere som ikke har bekreftet timen.

- Vi må være sikre på at alle har fått tilbudet, så vi kontakter alle og gir oss ikke. Dersom vi heller ikke har fått tak i dem på telefon, har vi sendt brev, forklarer hun.

Informasjon på nettsiden

Vi gir nå tilbud til personer med underliggende sykdommer/tilstander. Når alle disse har fått tilbud, skal vi sende ut tilbud til øvrig befolkning mellom 64 og 45 år, før vi til slutt gir tilbud til de mellom 44 og 18 år.

- Har du spørsmål om vaksinasjon, les om dette på våre nettsider eller på Folkehelseinstituttets nettsider. Der finnes mange svar.

Les mer om koronavaksinasjon på kommunens nettside her

Les mer om koronavaksinasjon på Folkehelseinstiuttets nettside her

Kan ikke velge vaksine

Helsesjef Øivind W. Johansen forteller at de også har fått noen henvendelser der innbyggere lurer på vil velge vaksine. Han understreker at ingen kan velge vaksine.

- Vaksinasjon er frivillig, men du kan ikke velge hvilken vaksine du får. Nå for tiden er det to vaksiner vi får, det er Moderna eller Pfizer. Du får en av disse, og de to vaksinen er ganske like, forklarer han.

Johansen sier også at bivirkningene er ofte milde. Noen kan få influensasymptomer og feber, mens andre kan få litt ømhet rundt stikkstedet.