>Dialog på tvers av landegrenser

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Dialog på tvers av landegrenser

19.11.2018

Tidligere har Tone Faale fra Sarpsborg kommune vært i Helsinki med sin kunnskap om å forebygge radikalisering, forrige uke fikk hun besøk derfra. Nå lærer de av hverandre.

Tone Faale er SLT-koordinator i kommunen. Det betyr at hun jobber med samordning av lokale rus- og kriminalitetsforebyggende tiltak.

- Finland og Norge er ganske like land og vi har mye å lære av hverandre, sier Tone Faale.

Hun forklarer at når man skal forebygge radikalisering, er det en stor fordel at man samarbeider på tvers av landegrenser.

- Skape rom for dialog og møter mellom mennesker er det viktigste vi kan gjøre for å øke toleranse og trygge lokalmiljø. Sarpsborg skal være en trygg by. For å få til det, må vi møtes og samarbeide.

Forrige uke hadde hun og Dialogforum besøk av Finn Church Aid, som er kirkens nødhjelp sin søsterorganisasjon i Finland. Prosjektkoodinatoren i denne organisasjonen Habiba Ali, er helt enig i at de må samarbeide.

- Vi er veldig glad for å være her, det er så viktig for oss å se hvordan dere jobber her med forebygging av radikalisering. Det er så bra at dere jobber med dette på forskjellige nivåer - alt fra regjering til kommune, skoler og barnehager. Denne erfaringen er viktig for oss. Vi håper vi kan ta med oss det beste av arbeidet dere gjør tilbake til Finland. En spesiell takk til Tone(Faale) som organiserer dette for oss, sier Habiba Ali.

-Veldig gøy at Finn Church Aid kommer til vår by. Utrolig inspirerende å få dele erfaringer, sier Faale.

Samarbeider med flere

Dette er ikke den eneste samarbeidspartneren hun har. Hun deltar også i EU nettverket RAN, hvor fagpersoner fra hele Europa møtes om tema radikalisering.

Sarpsborg er også med i et nettverk for å sikre trygge byer. Dette nettverket heter Nordic safe citites og før sommeren undertegnet Sarpsborg "Nordic safe cities"-avtalen.