Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Inviterer til frokostmøte om hvordan skape sosiale digitale fellesskap

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Inviterer til frokostmøte om hvordan skape sosiale digitale fellesskap

03.02.2021

Kan strikkekvelder bli digitale? Treningstimer? Kan man se en film sammen? Delta på malekurs, eller kanskje til og med få en omvisning? Lær mer om hvordan vi kan samarbeide digitalt.

  • Hva: Frokostmøte med temaet «Sammen, hver for oss»
  • Tid: torsdag 25. februar kl. 9-11
  • Sted: Link sendes ut til påmeldte i forkant av møtet.
  • Påmelding sendes til hamr@sarpsborg.com eller msks@sarpsborg.com

Det er Sarpsborg ABCD-nettverk som inviterer lag, foreninger, privatpersoner, frivillige organisasjoner, næringsliv og ansatte i kommunen til et frokostmøte.

Her møtes vi på tvers av roller, fagfelt og områder, for å tilegne oss kompetanse i styrkebasert arbeid, og å dele erfaringer med medvirkning og utvikling, gjennom å etablere nye samarbeidsformer.

I det kommende frokostmøtet skal vi diskutere hvordan vi kan ta i bruk digitale plattformer for å videreføre mer av det arbeidet vi driver på arbeidsplasser eller i foreninger.

Digitalt ungdomshus

Leder av Ungdommens kulturhus i Sarpsborg, Ole Martin Pedersen Gjestad, kommer for å dele sine erfaringer med å gjennomføre aktivitetstilbud digitalt.

Før jul ble Ole Martin nominert til «Årets kommuneprofil 2020» av Kommunal rapport, fordi han tok initiativ til et digitalt ungdomshus da fritidsklubben måtte stenge under koronakrisen. Tiltaket har spredd seg til kommuner over hele landet, og gitt ungdom et rom å møtes i.

Digital omvisning

I frokostmøtet skal Ole Martin gi oss en omvisning i den virtuelle ungdomsklubben, og vi skal diskutere hvordan vi kan ta i bruk digitale plattformer for å videreføre mer av det arbeidet vi driver på våre respektive arbeidsplasser eller foreninger. Ole Martin er med oss hele tiden for å svare på spørsmål.

Program:

08.45: Mulighet for tidlig pålogging for de som vil slå av en prat

09.00: Velkommen og innsjekk.

09.15: Ole-Martin tar oss med på rundtur på Ungdommens Kulturhus sin digitale plattform. Åpent for spørsmål.

10.00: Kort pause.

10.10: Gruppearbeid med påfølgende diskusjon i plenum:

- På hvilke måter kan det Ole Martin har presentert være relevant for ditt arbeid?

- Hvilken overføringsverdi har dette til andre arenaer og andre aldersgrupper?

10.50: Oppsummering og avslutning.

Hva er ABCD-nettverket?

Sarpsborg ABCD-nettverk er en arena for lag og foreninger, privatpersoner, frivillige organisasjoner, næringsliv og ansatte i alle virksomheter i kommunen, som ønsker å samarbeide for å oppnå en mer bærekraftig samfunnsutvikling. Her møtes vi på tvers av roller, fagfelt og områder, for å tilegne oss kompetanse i styrkebasert arbeid, og å dele erfaringer med medvirkning og utvikling, gjennom å etablere nye samarbeidsformer.

Nettverket har oppstått gjennom Sarpsborg kommunes prosjekt «Sammen skaper vi det gode hjemstedet – lokalsamfunnsutvikling basert på lokale ressurser og samspill», og har fokus på å ta i bruk styrker og ressurser i lokalsamfunnet. Vi arrangerer frokostmøter månedlig (siden mars 2020 har det vært holdt digitalt).

I ABCD-nettverket har vi blant annet representanter fra frivilligsentraler, velforeninger og kommunalt ansatte som jobber med innbyggere i alle aldersgrupper. Vi ser at nedstengingen av samfunnet har negative konsekvenser for brukernes livskvalitet, og ytrer en bekymring for hvilke konsekvenser dette har og får.​​​​​​​