Start Kari chatbot Spør meg

>Nå kan du se bystyremøtene direkte på nett

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Nå kan du se bystyremøtene direkte på nett

12.10.2017 av Christian Nicolai Bjørke

Bystyremøtet 12. oktober blir det første som Sarpsborg kommune strømmer direkte. I etterkant kan du lett finne fram til de sakene eller talene som du er interessert i.

12. oktober blir en historisk dag i Sarpsborg kommune. Da vil kommunen for første gang strømme bystyremøtene i egen regi. Det vil si at det som skjer i salen vil bli sendt direkte her:

www.sarpsborg.com/nett-tv

– Det blir et spennende, nytt kapittel i Sarpsborg-politikken, sier Pål Nilsen, leder for Enhet kommunikasjon og service.

Flere vinkler å velge mellom

Det er satt opp tre kameraer i bystyresalen. Et som viser talerstolen, et som viser podiet og et som viser salen. Underveis i sendingen kan du selv velge hvilken vinkel du vil se fra. I tillegg vil det være mulig å velge prosjektorbildet, der rådmannens eller saksordførerens innstilling vil komme opp underveis i møtet.

Mens møtet pågår vil alle saksdokumenter være tilgjengelige i avspilleren. På den måten kan de som sitter hjemme ha like enkel tilgang til papirene som politikerne i salen.

Det vil også være mulig å dele sendingene på sosiale medier i etterkant, helt ned på talernivå. Det vil si at hvis en innbygger synes at akkurat DEN talen til akkurat DEN politikeren i akkurat DEN saken var ekstra bra, kan hen dele kun det klippet med sine følgere. Det er også mulig å dele enkeltsaker eller til og med hele sendingen.

Senker terskelen for å se på

Selv om det vil bli lettere enn noen gang å orientere seg i bystyremøtene på nett, forventer ikke Nilsen at seertallene kommer til å bli høye i starten.

– Det fine med den nye løsningen er at innbyggerne kan se sendingene akkurat når de vil. Det er dessuten mulig å navigere seg ned på saksnivå eller helt ned på enkelttaler, noe som gjør at innbyggerne enklere kan finne fram til de sakene de bryr seg mest om, sier Nilsen.

Informasjonsavdelingen i kommunen jobber i tillegg med å «ramme» inn bystyremøtene. Det handler om å lage videoinnslag på forhånd på saker som skal opp i bystyret, og å bruke opptakene fra møtet til å redigere sammen korte utdrag av enkeltsaker som presenteres i kommunens kanaler i etterkant.

– Vi ønsker med dette å bli landets beste kommune på innbyggerengasjement i politiske saker. Vi vil i større grad ta på oss oppgaven som postbud for politikken. Samtidig er det viktig at politikerne ser mulighetene de nå får til å spre politikken sin i nye kanaler, sier Nilsen, som i forkant av forrige bystyremøte holdt foredrag for politikerne om hvordan man bedre kan nå ut med budskapet sitt.

Facebook-sending kommer

For å skape ekstra trafikk inn til sendingene, vil bystyremøtene etter hvert også vises direkte på kommunens Facebook-sider i tillegg til sarpsborg.com.

Liker du ikke Sarpsborg kommune på Facebook? Da går du glipp av mye – klikk her for å like oss!