>En kulturskole for de eldre

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


En kulturskole for de eldre

05.09.2017 av Ole Christian Foss

- Vi håper det er mange seniorer som har både lyst og mot til å lære noe nytt, og som vil ta del i Sarpsborgs nye kulturskole, sier Britt Paulsen og Solveig Hovde Martinsen. Denne uken startet Kulturskolen 60+.

Kulturskolen 60+ vil frem mot jul holde flere ulike kurs for seniorer i Sarpsborg kulturskoles lokaler i St.Marie gate 81/87, altså det gamle EPA-bygget. Kursene finner sted mandager og onsdager, og hadde første dag i går.

- Dette er kjempespennende, og det er strålende å se at så mange har møtt opp, sier en fornøyd Torill Stokkan ved Enhet Kultur i Sarpsborg kommune mens praten og latteren sitter løst ved kaféen.

- Denne kulturskolen et samarbeid mellom Sarpsborg kulturskole, Den kulturelle spaserstokken, Verdensrommet, Litteraturuka Sarpsborg og to svært entusiastiske seniorer, fortsetter Stokkan og smiler til Britt Paulsen og Solveig Hovde Martinsen.

- Det er de som er pådriverne for dette, sammen med oss.

Mye latter og glede

Tanken om en kulturskole for seniorer i Sarpsborg kom til Torill under en studietur til Sarpsborgs vennskapsby Struer i Danmark.

- Der besøkte jeg et senter for seniorer som ble drevet av seniorer selv, med masse aktiviteter. Og kommunen la til rette for dette. Så tenkte jeg at vi har jo en kulturskole hjemme i Sarpsborg som står tom på formiddagen, og den bør de eldre få benytte seg av. Man vil jo lære ting etter man har fylt 60 år også, sier hun.

Tankene gikk Torill med en stund, uten at det ble noen realitet før de to livlige damene Britt og Solveig tok kontakt for noen måneder tilbake.

- De kom inn og sparket meg bak rett og slett, ler hun.

- Tallmessig er det ca 15.000 seniorer i Sarpsborg. Det sies at ca 10 prosent er hjelpetrengende, og vi ønsket et tilbud for de 90 prosentene som er friske. For det fantes ikke, sier Britt.

- Vi ønsker jo å gjøre mer enn bare å sitte hjemme og lure på hva man skal bruke dagen til. Med Kulturskolen 60+ har vi fått en møteplass, og bare på åpningsdagen har det vært mye latter og glede, sier Solveig.

Pilotprosjekt

Kulturskolen 60+ er et pilotprosjekt, og håpet er at Sarpsborgs seniorer nå kjenner sin besøkelsestid og benytter seg av muligheten til å lære seg noe nytt.

Det tilbys både lesegruppe, yoga, kunst, og fransk.

- Noe er gratis, andre ting må man betale for å være med på, men da er det ikke snakk om uoverkommelige summer, sier Torill og legger til at det kan bli flere ulike kurs dersom seniorene støtter opp om tilbudet.

- Vi tar gjerne i mot innspill og ønsker til kurs.

Kulturskolerektor Gisle Haus er også fornøyd med å ha aktivitet i lokalene på dagtid.

- Vi er glade for at lokalene og kompetansen vår kan tas i bruk av flere. Vi ser mange har tatt i bruk tilbudet nå, og håper det kan bli enda flere når man kommer godt i gang og flere hører om dette, sier han.

Skulle du være nysgjerrig på Kulturskolen 60+ oppfordres du til å ta kontakt med Ingvild Toftner på Sarpsborg kulturskole, eller Torill Stokkan.

Program for høsten

Kulturskolen for aktive seniorer.