Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Endring i smitterapporter

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Endring i smitterapporter

06.05.2021

Fra i dag endres rapporteringen av smittetilfeller i Sarpsborg ved at smitte i forbindelse med karantenehotell ikke inngår i smittetallene.

5. november i fjor fikk Sarpsborg kommune i oppdrag av Staten å etablere karantenehotell for alle innreisende til Østfold. Den første tiden var det relativt få personer i karantene på hotellet på Grålum, men fra påske har behovet økt så mye at også et hotell i Fredrikstad har blitt tatt i bruk. Enkelte dager har nesten alle de 432 tilgengelige rommene vært besatt.

Det har vært veldig få smittetilfeller som er påvist på grensen eller på karantenehotellet. Gjennom hele perioden har det vært 22 slike tilfeller, av totalt 2883 smittetilfeller i Sarpsborg.

-Vi forenter at det også i sommer vil være mange som må bo på karantenehotellet og at vi derfor vil oppleve noen flere smittetilfeller i den forbindelse. Siden de aller fleste av disse strengt tatt ikke har noe med Sarpsborg å gjøre, har vi bestemt at vi endrer måten vi rapporterer på, sier kommuneoverlege Karianne Jenseg Bergman.

Fra og med i dag, torsdag, vil derfor smitte på grensen og hotellet ikke ble tatt med i de totale smittetallene for Sarpsborg. Eneste unntak er hvis den som er smittet faktisk bor i Sarpsborg til vanlig. På denne måten blir det en likhet med andre tilfeller av smitte som kommer som følge av utenlandsreiser. Sarpinger som er smittet i utlandet, men som kommer inn i Norge andre steder, for eksempel på Gardermoen, teller med i Sarpsborg-statistikken.

Ullensaker kommune, som har ansvaret for karantenehotellene på Gardermoen, har også valgt å unnta smitte ved flyplassen i sine lokale smittetall.

Smittetallene for Sarpsborg er fra og med i dag justert ned fra 2883 til 2861. På kommunens statistikksider vil vi ikke lenger synliggjøre karantenehotellet som en egen kategori. Men sarpinger som er smittet i utlandet vil bli registrert under kategorien Utland.