>Engasjerte sarpinger på innbyggermiddag

Innhold

Bilde av kaffekopp og en mannshånd

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Engasjerte sarpinger på innbyggermiddag

10.05.2017 av Maren Lunde

Tirsdag var mange sarpinger samlet til innbygggermiddag på Sarpsborg scene for å gi sine innspill til den nye samfunnsplanen i kommunen.

Men hva nå, Sarpsborg? Hva er våre ønsker og ambisjoner for de neste 1000 år? Sarpsborg kommune arbeider med en ny samfunnsplan som skal vedtas i 2017.Vi ønsker at innbyggerne er med og sier sin mening om hvordan vi sammen skal utvikle Sarpsborg.

Mat og drikke innbyr til de gode samtalene. På tirsdag inviterte Sarpsborg kommune innbyggerne til å diskutere framtidens Sarpsborg, og komme med innspill til kommunens samfunnsplan «De neste 1000 år».

Oppgaver

Etter å ha blitt ønsket velkommen av varaordfører Linda Engsmyr og Harald Rønneberg, som er saksordfører for samfunnsplanen, fikk deltakerne to oppgaver som de skulle løse ved hvert bord. Først skulle de drøfte om Sarpsborg kommune trenger en ny visjon. Dagens visjon er "der barn og unge lykkes". Her kan du se oppgaven om ny visjon.

Den neste oppgaven var hva som skal til for å kunne leve det gode liv i Sarpsborg, og hva skal vi gjøre for å komme dit? Denne oppgaven var illustrert med en rekke bilder for å illustrere hva som kan bidra til det gode liv. 

Gode innspill

Innbyggerne ble servert gryterett, og praten gikk lett rundt bordene. Mange var engasjert i spørsmål om lokalsamfunnet sitt. 

Ved et av bordene gikk Marit Gebler, Reidar Gabler, Paal Schøyen, Kai Amundrød og Geir Folkestaddiskusjonen om utviklingen i sentrum.

-Jeg er opptatt av at det må tilrettelegges for sentrumsbeboere, blant annet med parkeringsplasser, sa Marit Gabler.

Sammen med Reidar Gabler, Paal Schøyen, Geir Folkestad og Kai Amundrød hadde hun tatt turen til Sarpsborg scene.

- Vi må sørge for at folk er stolte av byen, og få de som ikke bor her til å til Sarpborg, mente Geir Folkestad.

Involverer flere

For at enda flere skal bli involvert i arbeidet med samfunnsplanen forpliktet de som kom på middagen seg til selv å arrangere en middag for noen av sine bekjente. Deltakerne fikk et gavekort på 500 kroner i støtte til middagen de skal holde.

På denne siden kan du lese mer om samfunnsplanen.

Hvis du har spørsmål eller innspill kan du henvende deg til Ina Tangen som er saksbehandler, tlf 926 24 764.