Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Enig i at regjeringen bør beslutte tiltak

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Enig i at regjeringen bør beslutte tiltak

31.01.2021

Kriseledelsen i Sarpsborg kommune ber regjeringen beslutte en regional forskrift med koronatiltak. Hvilke nye tiltak dette innebærer avgjøres søndag kveld eller mandag.

Sarpsborg kommune la tidligere i dag ut en nyhet om at ett tilfelle av mutert virus er påvist i Sarpsborg. Minst 11 personer i Sarpsborg ser ut til å være smittet i dette utbruddet. I tillegg er det påvist mutert virus i utbruddet i Comet i Halden, der fire personer fra Sarpsborg er smittet.

Søndag ettermiddag var kommuneledelsen i Sarpsborg og omkringliggende kommuner i møte med Statsforvalteren (tidligere Fylkesmannen), Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet. Klokka 16 søndag møttes kommunens kriseledelse til et nytt møte.

-Det var enighet i kriseledelsen om at vi ønsker at regjeringen beslutter en felles forskrift for Sarpsborg og andre rammede i vår region. Vi har gitt tilbakemelding til Statsforvalteren om dette. Vi vil uansett forholde oss til de tiltakene som regjeringen beslutter, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Det er ventet en avklaring om hvilke tiltak som vil bli gjeldende allerede søndag kveld eller mandag formiddag. Sarpsborg kommune gir oppdatert informasjon på sine hjemmesider så snart dette er klart.

Den muterte britiske virusvarianten fører ikke til mer alvorlig sykdom. Men studier viser at den er 40-70 prosent mer smittsom enn det vanlige koronaviruset.