Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Enkelt å betale kommunale regninger

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Enkelt å betale kommunale regninger

04.02.2020

Sarpsborg kommune vil at det skal være lett å betale de kommunale regningene. Nå tilbyr vi hjelp med å opprette AvtaleGiro, en betalingsmåte som verken krever datakunnskaper eller nettbank. Samtidig finnes det betalingsløsninger også for de digitale innbyggerne våre.

I forbindelse med at kommunen i disse dager går over på en ny fakturablankett, uten giro, oppfordres de innbyggerne som tidligere har benyttet giro til å opprette AvtaleGiro.
AvtaleGiro er en tjeneste for automatisk betaling av faste regninger, som for eksempel kommunale avgifter. Dette er en god løsning for deg som ikke har nettbank eller andre digitale løsninger, og du slipper å tenke på papirfakturaer med forfallsdatoer og KID-nummer når avtalen(e) er opprettet.

Fordeler ved å benytte AvtaleGiro:
- Din konto blir automatisk belastet ved forfall – og da slipper du å betale fakturaen i banken/nettbanken
- Du får kvittering med forklarende tekst på kontoutskriften

Trenger du hjelp?

Medarbeidere fra virksomhet kemner bistår deg gjerne dersom du trenger hjelp med å opprette AvtaleGiro eller andre digitale betalingsløsninger.
Du finner oss på servicetorget på rådhuset, Glengsgata 38, 1706 Sarpsborg
Tid: torsdag 13. og fredag 14. februar 2020 fra kl 08:00 – 15:30.

Dersom du ikke vil benytte deg av AvtaleGiro, men fortsette med brevgiro:
Du må kontakte virksomhet kemner eller servicetorget slik at du kan motta blanke giroblanketter, som du må fylle ut selv ved hver betaling.

Rimeligere

Det er fortsatt mulig å betale med brevgiro i enkelte banker, men også mye dyrere enn alternativet AvtaleGiro. Sarpsborg Arbeiderblad kunne 29. januar fortelle at «I DNB er AvtaleGiro en gratis tjeneste, mens brevgiro koster 12 kroner pluss porto både i DNB og SpareBank 1. Er du fortsatt en av dem som tar med deg regningene og betaler de i skranken i banken koster hver giro fra 75 kroner til 100 kroner alt avhengig av hvilken bank en bruker».

Digitale løsninger

Er du allerede digital tilbyr Sarpsborg kommune følgende betalingsløsninger;

eFaktura
eFaktura opprettes i nettbanken og sikrer at fakturaen kommer kjapt frem, samt at den er ferdig utfylt så du slipper å taste kontonummer, KID og beløp.

Faktura via Vipps
Vipps eFaktura forutsetter at du benytter Vipps, og har aktivert Vipps eFaktura inne i appen.

Faktura i Digipost / eBoks
For å motta faktura på Digipost/eBoks må du ha opprettet en digital postkasse hos en av disse leverandørene. Dersom du allerede har avtale om eFaktura eller avtalegiro med kommunen vil disse være foretrukket foran Digital Postkasse.