Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Enkelt innsyn i byggesaker

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Enkelt innsyn i byggesaker

18.01.2019 av Maren Lunde

Alle byggesaker som kommunen har mottatt etter midten av mai 2018 er nå gjort tilgjengelige i en egen nettløsning.

Tidligere har det vært slik at du har måttet be om såkalt innsyn i disse sakene, hvis du lurer på noe i en byggesak. Kommunen har så funnet fram dokumentet og sendt dette tilbake til den som har bedt om innsyn. Det er ofte media som ønsker innsyn i byggesaker, men også mange privatpersoner, bedrifter eller andre som vil vite mer om en byggesak enten på egen aller andre sin eiendom . Det er mange slike henvendelser, noe som både gir ventetid for den som vil ha slike opplysninger, og mye arbeid med oppfølging for kommunen sin del.

Søk etter byggesaker – døgnet rundt

Derfor er den nye, digitale innsynsløsningen nå lansert. Der kan du finne alle byggesaker som kommunen har mottatt siden mai. Du kan søke i dokumentene, og finne informasjonen som du er ute etter.
- Dette er et viktig framskritt for å kunne gi innbyggere og andre i Sarpsborg en forbedret tjeneste, sier teamleder for byggesak Hanne Cecilie Høgmo. - Vi er opptatt av åpenhet, og at det skal være enkelt å følge med på byggesakene som kommunen behandler. Nå vil vi også spare tid på behandling av forespørsler om innsyn, og heller prioritere å arbeide med byggesakene våre, fortsetter hun

Her finner du den nye innsynsløsningen.

Hvorfor kan jeg bare finne de siste sakene?

I enkelte byggesaker er det opplysninger som er unntatt offentlighet. Det kan dreie seg om personlige forhold, for eksempel om noen har fått en dispensasjon på bakgrunn av en diagnose. Det kan også være en sikkerhetsrisiko om planløsninger og infrastruktur for enkelte bygninger blir kjent. Derfor må byggesaker som er opprettet før den digitale innsynsløsningen gjennomgås før de kan ligge åpent tilgjengelig, slik at det ikke kommer informasjon på avveie.
Arbeidet med å digitalisere de tidligere byggesakene er i gang, men det er for tidlig å si når disse kan være tilgjengelige i innsynsløsningen.

Digitale løsninger forbedrer tjenestene

- Vi jobber stadig med å finne de framtidsretta løsningene i forvaltningen vår, og den nye innsynsløsningen for byggesaker viser at ny teknologi og nye verktøy både kan gi innsparinger, men også bedre tjenester, sier Knut Eggen som er prosjektleder for digitalisering i Sarpsborg kommune.