Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Ett år siden første artikkel om korona

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Ett år siden første artikkel om korona

03.03.2021

3. mars 2020 publiserte vi vår første artikkel om korona. Nøyaktig ett år senere har vi publisert 191 artikler på nettsiden, 227 artikler på Facebook og gjennomført 38.862 koronatester.

I den aller første artikkelen skrev vi at kommunen er godt forberedt på koronavirus og at sju personer var testet og alle resultatene var negative.

Smittesituasjonen eskalerte raskt. Allerede 12. mars holdt statsminister Erna Solberg pressekonferanse om stenging av Norge og de mest inngripende tiltakene i fredstid i Norge.

Livsviktig kommunikasjon

Enkel og forståelig kommunikasjon er grunnleggende i en krise. Informasjonsbehovet er enormt og da er kommunikasjon livsviktig for at folk skal forstå og kunne ta de riktige valgene.

I løpet av 365 dager med korona har Sarpsborg kommune kommunisert følgende om korona:

  • 191 artikler på nettsiden sarpsborg.com.
  • 227 artikler på Facebook.
  • 47 videoer.
  • Cirka 2.600 innkomne telefonsamtaler om koronavaksine.
  • Cirka 3.500 personer ringt til for å tilby koronavaksine.
  • I tillegg et stort antall plakater, skilt, sms, besvart henvendelser i chat, e-post, chatrobot på nettsiden, telefoner, og så videre.
  • 38.862 tester er gjennomført ved koronatestsenteret. Der har alle også fått med seg informasjon om blant annet karanteneregler.

I denne perioden har nettsiden hatt 2,256.670 besøk med visning av 4,770.990 sider. Alt dette er naturlig nok ikke kun om korona, men det er stor økning fra forrige 12-månedersperiode. Det følger trenden med klart større trafikk i våre digitale kanaler generelt, og nå er det ekstra trafikk til sidene våre om korona.

Fornøyde innbyggere

Analysebyrået Sentio research gjennomførte en representativ undersøkelse i Sarpsborg i januar. Resultatene der viste at 70 prosent av innbyggerne er «svært fornøyd» eller «noe fornøyd» med kommunens håndtering av koronasituasjonen generelt. 74 prosent svarte at de er «svært fornøyd» eller «noe fornøyd» om hvordan kommunen informerer.

- Informasjonsbehovet er enormt og kommunen har brukt store ressurser på å informere innbyggerne gjennom hele pandemien. Kommunens nettside og facebook-side er våre viktigste kanaler, men vi er også glade for at budskapene våre går ut gjennom Sarpsborg Arbeiderblad og andre medier. Det er trygt å vite at innbyggerne synes vi informerer godt, sa ordfører Sindre Martinsen-Evje da resultatene ble offentliggjort.

Smitteutviklingen i Sarpsborg

Første smittetilfelle: 9. mars 2020.

Antall smittetilfeller totalt: 1.617.

Første dødsfall: 3. april 2020.

Antall koronarelaterte dødsfall totalt: 10.

Første muterte virus: 31. januar 2021.

Første vaksine gitt: 28. desember 2020.

Antall personer vaksiner med 1. dose: 4.986.

Antall personer vaksiner med 2. dose: 1.871.