Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Foreslår ferieaktiviteter for flere og ny opplevelses- og aktivitetsapp

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Foreslår ferieaktiviteter for flere og ny opplevelses- og aktivitetsapp

05.06.2019 av Maren Lunde

I mai satte bystyret av en million kroner til opplevelser for barn og unge som vokser opp i minsteinntekstfamilier. Allerede i sommer blir det lagt til rette for flere aktiviteter i nærmiljøet i sommerferien, og at Ferieklubben kan ta i mot flere deltakere. I løpet av høsten kommer det en egen app som vil fungere som et aktivitets-/opplevelseskort for alle barn og unge!

App for alle barn og unge

Løsningen skal gjøre det enklere for barn og unge å delta på aktiviteter og opplevelser på lik linje. I appen kan det legges inn informasjon om det som skjer, slik at alle kan få bedre oversikt over alle tilbudene som vi har i Sarpsborg. Aktivitetene i appen kan være turer til badeland, lekeland, trampolinepark og Inspiria, og det kan være både nasjonale, regionale og lokale arrangementer.

Alle brukere får en QR-kode som fungerer som inngangsbillett/betaling. Appen blir for alle barn og unge i Sarpsborg, men den kan også brukes slik at enkelte kan tildeles ekstra aktiviteter som tiltak. Mange barn i Sarpsborg vokser opp i minsteinntektsfamilier, som har liten mulighet til å delta på aktiviteter og opplevelser som koster penger. Derfor vil kommunedirektøren legge fram forslag om en appløsning til mobiltelefon som alle kan ta i bruk. Appen har også en kortløsning med QR-kode for de som ikke har smarttelefon.

Flere plasser på Ferieklubben

Hvert år arrangerer Sarpsborg kommune en egen ferieklubb for alle barn og unge i kommunen. Ferieklubben er en uke full av aktiviteter og gode opplevelser i form av lek, moro og besøk på ulike attraksjoner og steder som Svev trampolinepark, kino og Tusenfryd. Det koster 1050 kr å delta, og det har vært en maksgrense på 270 barn.

For 2019 foreslår kommunedirektøren å utvide tilbudet om ferieklubb med flere plasser. Med økte midler har kommunen mulighet til å utvide det etablerte tilbudet gjennom å arrangere ferieklubb i ytterligere en uke, og tilby gratis plasser.

Aktiviteter i nærmiljøet

Kommunedirektøren foreslår også et ferietilbud til barn og unge med aktiviteter i nærmiljøet, og vil derfor tilby flere plasser på sommeraktiviteter i regi av kulturskolen. Kulturskolen tilbyr sommeraktiviteter som kunst, dans og musikk fram til lunsj, og uteaktiviteter i Kulås, på Borgarsyssel, i dumpa på stadion og i Glengshølen etter lunsj.

Saken skal behandles i formannskapet torsdag 6. jui, og i bystyret den 20. juni.

Her finner du mer informasjon om Ferieklubben