Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Foreslår parkeringshus med boliger

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Foreslår parkeringshus med boliger

27.04.2018

Sarpsborg bystyre har vedtatt å utrede muligheter for et nytt parkeringshus i Sarpsborg sentrum.

Et oppstartsnotat blir nå presentert for formannskapet 7. mai. Politikerne vil få nye opplysning om arbeidet, som forventede utgifter og inntekter, i det videre arbeidet. Hele saken kan du lese her.

Sarpsborg kommune ønsker å samle flere parkeringsplasser på ett sted. En av hovedgrunnene er at mange parkeringsplasser vil forsvinne som følge av flere byfornyelsesprosjekter i sentrum.

Kommunen eier få eiendommer som kan utvikles til et parkeringshus med 200-250 offentlige parkeringsplasser. Kvartal 270 (kvartalet mellom Kirkegata, Nansens gate, Kulåsgata og Sverres gate) egner seg godt. Etasjene over parkeringsetasjene vil være attraktive for boligutvikling og vil kunne bidra vesentlig til god økonomi i prosjektet. Med bakgrunn i dette anbefaler rådmannen at det ikke jobbes videre med å få kommunale funksjoner inn i deler av kvartalet. Rådmannen anbefaler at videre utredning av nytt parkeringshus baserer seg på en utbyggingsmodell med innspill fra private utbyggere, slik at behovet for kommunal investering blir minimal. For å få innspill fra private aktører gjennomføres markedsdialog i henhold til regelverket for offentlige anskaffelser. En åpen dialog gjennomføres med interesserte utbyggere, entreprenører, eiendomsutviklere og leverandører for å få gode innspill på å utvikle parkeringshus.