>Første spadestikk er tatt

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Første spadestikk er tatt

Publisert: 16.08.2022 – Oppdatert: 21.12.2022

Tirsdag ble første spadestikk tatt på det nye biblioteket, og byggeprosjektet er dermed offisielt i gang!

Det var ordføreren som tok det første spadetaket. – Dette er en stor dag for hele Sarpsborg. Vi har ventet lenge på nytt bibliotek, og endelig har dagen kommet. Biblioteket kommer til å bli en fantastisk møteplass og bygget vil gi byen et skikkelig løft, sier ordføreren.

Det nye biblioteket vil bestå av dagens bibliotek og et tilbygg på parkeringplassen mot Korsgata. Det gamle biblioteket er et flott bygg, men det har ikke plass til all aktiviteten som følger med et moderne bibliotek. Derfor er det nødvendig med en utvidelse, i tillegg til restaurering av den opprinnelige delen.

Skal stå klart i november 2023

Det er en reltativt kort byggeperiode før bygget skal stå klart i november 2023. Det er NCC som skal bygge det nye biblioteket, og de går travle dager i møte.

- Vi har sett frem til denne dagen. Sarpsborg Bibliotek er et utrolig spennende prosjekt, og det har blitt gjort et grundig forarbeid sammen med kommunen, arkitekter og øvrige samarbeidspartnere. Nå starter byggearbeidet og vi gleder oss til å kunne være med å skape et utvidet bibliotektilbud som innbyggere i Sarpsborg vil nyte godt av, sier Roger Nygård, Head of NCC Building Norway

Fra venstre: Prosjektingeniør NCC Kristine Skifjeld Jensen, prosjekteringsleder NCC Espen Andreassen, og anleggsleder NCC Tormod Skofterud.