Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Fortsatt mange smittede

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Fortsatt mange smittede

05.09.2020

Så langt i dag er det registrert 15 nye smittetilfeller i Sarpsborg og 20 i Fredrikstad. Det er det høyeste antall smittede på ett døgn noensinne i Sarpsborg.

Kommuneoverlege Siri Brelin i Sarpsborg kommune melder ved 19-tiden lørdag om 15 nye tilfeller av koronasmitte i Sarpsborg. Helt siden koronapandemien startet, har det aldri vært så mange smittetilfeller på ett døgn i Sarpsborg. I Fredrikstad meldes det om 20 nye tilfeller.

-Vi er ennå ikke ferdige med smittesporingen, men så langt tyder alt på at de aller fleste nye tilfeller kan sees i sammenheng med det store utbruddet som pågår. Det positive med det er at det ikke ser ut til at smitten har spredt seg utenfor miljøet. Derfor mener vi fortsatt å ha en viss kontroll på utbruddet, sier kommuneoverlegen.

Med dagens tall nærmer det seg 200 smittede som kan knyttes til den religiøse feiringen i trossamfunnet Al-Ghadirs lokaler i Skjeberg. Rundt 1100 personer ved skoler, barnehager og helseinstitusjoner i Sarpsborg og Fredrikstad er satt i karantene på grunn av utbruddet. Det er ventet at det vil komme nye karantenesituasjoner etter dagens testresultater, men detaljene rundt dette er ennå ikke klare.

Du vil finne en oppdatert oversikt over karantenesituasjonen på www.sarpsborg.com/karantene.