>Fortsatt mye smitte

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Fortsatt mye smitte

28.02.2022

Koronasmitten i Sarpsborg holder seg på et høyt nivå, mens antallet sykehusinnleggelser går ned.

2030 innrapporterte smittetilfeller forrige uke, er nesten 200 flere enn uka før, men noe lavere enn de tre ukene før der.

-Vi ser at det fortsatt er mye smitte i sarpsborgsamfunnet. Og vi regner med at mørketallene er store ettersom det ikke lenger er krav om testing og innrapportering av positive smittetilfeller, sier kommuneoverlege Sapna Iqbal som fortsatt oppfordrer de voksne sarpingene til å teste seg når de har symptomer og å melde fra til kommunen

Etter de nye reglene, der barn ikke trenger å teste seg selv om de har symptomer, er det naturlig nok færre i de yngste aldersgruppene som er registrert smittet. Nå er det i aldersgruppene fra 20 til 60 år det er flest tilfeller, med mellom 15% og 18% innenfor hvert tiår.

Det er fortsatt få innlagte for korona på Sykehuset Østfold. Faktisk gikk antallet ned fra over 30 de siste par ukene til 14 innlagt i dag, 28. februar. Tre sarpinger ble innlagt sist uke, men alle disse er nå utskrevet.

-Folkehelseinstituttet har nå gitt beskjed om at kommunene ikke lenger trenger å foreta en ukentlig risikokartlegging, men vi vil selvsagt fortsette med vårt øvrige arbeid så lenge pandemien pågår, forteller kommuneoverlege Sapna Iqbal.

Sarpsborg kommune vil ikke lenger lage en egen statusrapport for uka som har gått. Denne statusen du nå leser blir derfor den siste av sitt slag. Men våre statistikksider vil fortsatt bli oppdatert hver mandag med mange nye tall. Ved behov vil viktige nyheter om korona bli lagt ut på kommunens hjemmesider og i noen tilfeller også på kommunens facebook-sider.