Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Fortsatt synkende smittetall – for tidlig å si noe om skoletesting

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Fortsatt synkende smittetall – for tidlig å si noe om skoletesting

03.01.2022

Smittetallene fortsetter å gå ned. Skoletestingen har foreløpig gitt få nye smittetilfeller, men det er for tidlig å konkludere.

237 sarpinger ble forrige uke smittet med korona. Det er 24 færre enn uka før. 2720 hentet enten hurtigtest i Kulås eller tok en test ved testsenteret på Sirkustomta, i tillegg leverte vi ut 13.200 tester i forbindelse med skoletestingen.

- Vi håper at alle som er anbefalt test har tatt test før skolestart. Dette er et godt virkemiddel for å redusere risiko for smitteutbrudd. Det aller viktigste fremover er likevel at ingen går på skolen/jobb med symptomer, men blir hjemme og tar test, sier kommuneoverlege Sapna Iqbal.

Tall fra skoletesting er ikke klare

Hun understreker at tallene fra skoletestingen ikke er klare ennå. Elever ved ungdomsskoler tester seg i dag. Elever ved videregående skoler tester seg på ulike dager utover i uken siden skolen er på rødt nivå og det varierer når de skal møte på skolen. Ansatte i skoler og barnehager og barneskoleelever ble anbefalt å teste seg i går eller senest i dag tidlig.

- Testing av barneskoleelevene viser foreløpig lite smitte, men heller ikke her har vi alle tallene klare. Noen testet seg i dag tidlig så vi vil nå etter hvert se hvordan dette slår ut etter de har fått meldt inn positive tester, sier Iqbal.

Fortsatt høyt trykk

Selv om smittetallene fortsetter å synke, er det fortsatt et høyt smittetrykk.

- 237 smittetilfeller er fortsatt et høyt tall og vi har fortsatt svært stor belastning på helsetjenesten og smittesporingsarbeidet, forteller Iqbal.

Flere i kommunen har nå blitt omdisponert til å jobbe med smittesporing.
- Vi er dermed bedre forberedt på en eventuell smitteøkning nå på nyåret - noe vi tror vil komme nå som aktiviteter starter opp igjen etter ferien, sier Iqbal

Av de analyserte prøvene ved sykehuset Østfold i uke 51, ble det konkludert med at 15 prosent av dem var av omikronvarianten. Det er ventet at omikronsmitte vil øke i omfang fremover.

Hun forteller at forrige uke ble de aller fleste smittet i egen husstand, men at de også ser en stor økning av ukjent smittevei.

- Vi vet ikke hvor 72 personer fikk smitten fra forrige uke. Dette er bekymringsfullt. Husk at det viktigste er å ta vaksine, bli hjemme om du er syk og ta en test, understreker hun.

Les mer om smittetallene her.