>Forventer lang ventetid på legevakta

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Forventer lang ventetid på legevakta

16.12.2021

I jul- og nyttårhelga er det mange som trenger legevakta. Sjekk at du har nok medisiner, og om sykmeldingen din skal forlenges før fastlegen tar ferie!

Trenger du legehjelp utenom åpningstidene hos fastlegen, skal du alltid ringe legevakta.

Telefonnummer til legevakten er 116 117. Ved livstruende sykdom eller skade – så ring 113

Legevakten vurderer situasjonen din ut fra opplysningene du gir, og tildeler en hastegradsvurdering. Hvis du blir vurdert som frisk nok til å gå til fastlegen når de åpner, så setter vi stor pris på at du respekterer dette. Hvis situasjonen din forverrer seg, ber vi om at du ringer tilbake.

Husk å ringe først

Det derfor viktig at alle ringer for en vurdering, og ikke kommer direkte på døren. Smittesituasjonen medfører at vi har få plasser på venterommet. 

Vi har ekstra bemanning på legevaktstelefonen, men man må likevel forvente at det tar tid før vi kan svare. Hold linja, vi svarer så fort vi kan. Er det livstruende sykdom eller skade skal man ringe 113.

Besøk fastlegen før jul

Legevakten skal ivareta akutt sykdom og skade som ikke kan vente til fastlege er tilgjengelig. De skal også håndtere både sykebesøk og koronapasienter med alvorlige symptomer. Derfor er det viktig at hvis du har oppfølgning andre steder, som for eksempel hos fastlege eller andre kommunale tjenester, så bruk disse. 

Har du resepter eller sykemeldinger som må fornyes før jul, bør dette ordnes hos fastlegen før helligdagene begynner.

Koronaspørsmål

Ved generelle spørsmål om korona, karantenebestemmelser, testing etc, da er ikke legevakten rett instans. Ring nasjonal eller kommunal koronatelefon, eller sjekk ut på kommunens eller FHI sine sider.