>Skattkammeret overtar utlån av redningsvester

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Skattkammeret overtar utlån av redningsvester

21.03.2017 av Christian Nicolai Bjørke

I mange år har det vært mulig å låne redningsvester til en rimelig penge på brannstasjonen i Sarpsborg. Nå gis hele beholdningen til Kirkens Bymisjon – som låner de ut gratis!

– Jeg så i avisa at Skattekammeret hadde startet opp i Sarpsborg. Da tenkte jeg at de kanskje ville ha nytte av redningsvestene våre, sier Lars Erik Gutubakken, teamleder for brannforebyggende og feiing i Sarpsborg brannvesen.

Skattkammeret i Sarpsborg startet opp i november i fjor. Det er et sted der barn og unge kan låne sports- og friluftsutstyr gratis. Her finner man utstyr til både sommer- og vinteraktiviteter.

Gratis utlån

Prosjektleder Amir Mrakovic er svært glad for at han nå også får en stor beholdning av redningsvester.

– Det er veldig bra, for sikkerhet er viktig. Vi håper også at dette gjør at flere oppdager alle de andre tilbudene vi har, sier Mrakovic.

Brannvesenet har tatt 10 kroner dagen for utleie av vestene. Nå blir det gratis.

– Det er mange som spør oss hvor mye vi skal ha for å leie ut, og så blir de helt i hundre når de hører at det er gratis, sier Mrakovic.

Skattkammeret holder til i Nansens gate 6 i sentrum. Les mer om Kirkens Bymisjon i Sarpsborg her.

Vester redder liv

Det er over 30 år siden de første redningsvestene ble kjøpt inn av Brannkorpsforeningen, som er interesseorganisasjonen for brannmannskapet. For noen år siden tok Sarpsborg brann- og feiervesen over ansvaret, og kjøpte samtidig inn en rekke nye redningsvester. Flere av vestene er fortsatt uåpnet.

Selv om Gutubakken synes det er litt vemodig å gi fra seg redningsvestene, er han glad for at Kirkens Bymisjon tar over ansvaret.

– Vi er veldig glade for at det fortsatt blir et godt tilbud til innbyggerne i Sarpsborg, for det er ingen tvil om at redningsvester redder liv. Jeg har stor tro på at Skattkammeret kommer til å gjøre en god jobb, og nå blir det jo gratis også, sier han.

Gutubakken forventer en del henvendelser når sommeren nærmer seg. I tillegg til å informere på nett og i sosiale medier, vil det blir satt opp et informasjonsskilt på døra om hvor man kan henvende seg om man ønsker å leie redningsvester.