>Gledessprederen åpner i nye lokaler

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Gledessprederen åpner i nye lokaler

22.08.2017

Gledessprederen er et fritidstilbud til funksjonshemmede. Nesten 90 besøkende har ført til at lokalene har blitt for små. Fritidsklubben flytter derfor inn på Ungdommens kulturhus.

- Onsdag 23. august åpner vi igjen Gledessprederen som er et fritidstilbud for funksjonshemmede. Dette er en meget vellykket tilbud med nesten 90 besøkende, dette har resultert i at lokalene ved Hafslunds fritidsklubb har blitt for små og tilbudet skal nå derfor flytte inn i Ungdommens kulturhus sine lokaler. Vi håper dere vi trives i de nye lokalene, sier Camilla Tangen som er teamleder for barn og unge på Enhet kultur.

På egne premisser

Hovedhensikten med driften av Gledessprederen er at brukerne skal ha et fritidsklubb og diskotektilbud der de reiser bort fra bokollektivet/institusjonen, et tilbud i tillegg til deres dagligdagse gjøremål og hobbyaktiviteter.

Gledessprederen representerer et likestilt fritidsklubbtilbud for psykisk og fysisk funksjonshemmede i alle aldre, der de er på sine egne premisser og i trygge rammer. Brukerne hører musikk, ser på diskolys, danser, treffer nye og gamle venner eller spiller spill. Det er temakveld en gang i måneden, for eksempel sjørøverfest eller hawaiifest. Alderen på brukerne er fra 18 år til og med pensjonistalder. 

Brukere fra hele Østfold

Det er mange faste brukerne som kommer hver onsdag. Flere har besøkt Gledessprederen i over 20 år. Hovedvekten av de som kommer er fra Sarpsborg, men noen kommer fra Råde og Fredrikstad. Det finnes ingen lignende tilbud for denne gruppen utenom Gledessprederen i Østfold. 

- Vi er stolte over å få til et slikt tilbud her i Sarpsborg, det finnes ikke noe liknende i Østfold, fortsetter Camilla Tangen. Hun vilgi en en stor takk til alle som benytter seg av tilbudet.

Ungdommens kulturhus åpner på mandager

Ungdommens kulturhus vil holde stengt for ungdom på onsdager på grunn av Gledessprederen, men vil derfor åpne opp på mandager, til samme åpningstid.