Start Kari chatbot Spør meg

>Henrykte over Sandbakkenhallen

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Henrykte over Sandbakkenhallen

11.04.2018

I august kan skoleelever og byens idrettsmiljø glede seg over en topp moderne og flott idrettshall på Sandbakken.

Til skolestart skal den flunkende nye Sandbakkenhallen stå ferdig. Byggekostnaden er satt til 67 millioner kroner. For den summen får kommunen et hallanlegg som består blant annet av en stor hall i full håndballbane-størrelse og en mindre hall – begge med takhøyde over ni meter slik at det tilfredsstiller rytmisk sportsgymnastikk, flotte lagerrom, garderober, tribune og foajé med kafeteria.

Endelig bra treningsarena

Barnehagen og barne- og ungdomsskolen er nærmeste naboer til hallen. De kan glede seg til å benytte topp fasiliteter. Blant elevene ved skolen finner vi Kristin Nilsen som til daglig representerer Skjeberg Turnforening og juniorlandslaget i rytmisk sportsgymnastikk. Endelig får hun nå en bra treningsarena med ni meter under taket – dagens treningsarena i Skjeberghallen har nemlig et for lavt tak.

- Jeg gleder meg veldig til å trene og ha konkurranser her hjemme i denne flotte hallen. I dag må vi til Rakkestad for å konkurrere på «hjemmebane». Det blir veldig fint med denne hallen.

Oscar Andre Pedersen er også elev ved skolen og gleder seg til å kunne ha gym i Sandbakkenhallen.

Rektor Pål Backstrøm er strålende fornøyd med at hallen blir en del av kroppsøvingen.

- Vi har et flott idrettsområde her på Sandbakken med friidrettsanlegg, kunstgressbane og skog, vi har manglet hall og denne blir virkelig prikken over i-en. Vi er vant til å måtte ha kroppsøvingstimer utendørs året rundt. At vi nå kan bruke en slik flott hall vil åpne en helt ny verden for oss.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Mye ros

Sarpsborg kommune og byggherre Metacon AS viste onsdag 11. april frem hallen slik den ser ut i dag.

- Vi har et veldig bra samarbeid med utbyggeren. Det gjør at vi er trygge på å få en god idrettshall, sier prosjektleder Odd-Erling Henriksen i Enhet utbygging.

- Resultatet blir bra når vi er med og planlegger sammen med kommunen, Sarpsborg idrettsråd, idrettslagene og skolen som skal bruke hallen, sier Mikael Sandeman, byggeleder i entreprenøren Metacon AS.

Kjell Einar Andersen, daglig leder i Sarpsborg idrettsråd, deltok i de første planleggingsmøtene om denne hallen så langt tilbake som i 2002. Nå gleder han seg over at hallen endelig snart kan tas i bruk.

- Hallen har vært ønsket i lang tid og det er stort behov for treningstid i hallen i Sarpsborg. Helheten i idrettstilbudet her på Sandbakken blir nå fantastisk. Det er viktig at vi alle bidrar til at hallen blir en god sosial møteplass for aktive og tilskuere, sier han.

Sandbakkenhallen