>- Hold dere unna islagte vann

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

- Hold dere unna islagte vann

Publisert: 27.03.2024 Av: Ole Christian Foss

- Dette er ikke tiden å ferdes på islagt vann!Det er den klare talen fra brannvesenet vårt, som tirsdag 26. mars hadde øvelse ved et delvis islagt Tunevann.

- Den isen som fortsatt ligger er meget farlig å ferdes på. Ikke la dere lure av at den kanskje ser tykk og fin ut enkelte steder. Vi ber alle om å unngå dette, slik at vi slipper å rykke ut for å gjennomføre faktiske redningsaksjoner på isen i påska, sier branninspektør Lars Holmen.

Brannvesenet i Sarpsborg øver årlig på flere ulike temaer og situasjoner som kan oppstå, der det er behov for deres hjelp. Å redde personer fra islagt vann er en av flere slike situasjoner.
- Grunnen til at vi øver på dette er jo for å holde kunnskapen ved like, på lik linje som alt annet vi øver på. Vi gjennomfører blant annet også årlige øvelser i overflateredninger i elver. Og vi øver både teoretisk og praktisk, forklarer Holmen.

Årlig registreres det flere hendelser i Østlandsområdet, der brannvesenet må rykke ut etter at personer er gått gjennom isen. 
- Vi må vi ta dette på alvor og være forberedt. Vi har nok av både større og mindre vann i vårt ansvarsområde, så er dette hendelser som vi må håndtere fra tid til annen, sier branninspektøren - og gjentar oppfordringen til innbyggerne:

- Vi ber alle om å unngå å ferdes på islagte vann, slik at vi unngår situasjoner der isen gir etter og vi må rykke ut på redningsaksjon. Vi ønsker innbyggerne en trygg og god påske! 

 

Les også: Brannsikker hytte i påsken