Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Humlesus og prat om planter i Kirkeparken

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Humlesus og prat om planter i Kirkeparken

30.08.2019

8.000 stauder og 200 forskjellige blomster og planter finnes nå i den spektakulære Kirkeparken. Lørdag 7. september kan du få vite mer om parken og viktigheten av bier – og du kan få svar på dine spørsmål.

Parken midt i Sarpsborg sentrum har gjennomgått en stor forvandling det siste året. Nå kan du nyte synet og lukten fra tusenvis av stauder og 200 andre blomster og planter.

Nå inviterer kommunens egne ekspert-gartnere byens befolkning til å bli kjent med parken.

- Vi ønsker folk velkommen til å bli kjent med den «nye» parken. Det ene er alle de flotte blomstene og plantene som finnes i de ulike bedene med hver sine temaer, det andre er viktigheten av biologisk mangfold og at parken nå er ypperlig for humler og bier, sier Tommy Fredh, teamleder for vei og grøntanlegg i Sarpsborg kommune.

Se program for dagen nederst i artikkelen.

Svarer på spørsmål

Sarpsborg sentrum er godt kjent for sine mange og fargerike blomster i sommerhalvåret. Det er kommunens egne gartnere som har stått for planleggingen og gjennomføringen også i Kirkeparken. Denne lørdagen stiller de opp for å svare også på dine spørsmål om beplantingen i parken og andre hagetips.

- Vi stiller naturligvis opp og forteller om alt som finnes her i parken. Vi deler gjerne av vår kunnskap og erfaring, sier gartner Inger Hilde Jørgensen.

Programmet

Her er programmet for dagen:

  • 12.00: Rusle i parken, servering av kaffe og makroner.

  • 12.30: Velkommen ved Tommy Fredh.

  • 12.45: Appell av Grete Moræus Stray.

  • 13.00: Foredrag av Guri Bugge.

  • 13.15-14.00: Rusle i parken. Kommunens gartnere svarer på spørsmål.

  • «Insektshotell» selges av Astrids gate arbeids- og aktivitetssenter.

  • Honning selges av Tune og omegn birøkterlag.

  • Kommunen skal også ha demonstrasjon av vårt kjøretøy «heatweed» som fjerner ugress ved hjelp av sensorer og kokende vann i høytrykk.