>Flytter utlevering av hurtigtester til testsenteret

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Flytter utlevering av hurtigtester til testsenteret

31.03.2022

Færre innlagte med korona, færre med symptomer og færre som skal testes gjør at vi fra 1. april reduserer åpningstidene og flytter utlevering av hurtigtester til testsenteret ved Sirkustomta.

Sjelden er det en så god nyhet å legge ned et tilbud, som denne nyheten er. Det betyr at det går den rette veien.

Dermed er det ikke lenger behov for å ha et eget sted for utlevering av hurtigtester i Kulås, men fra 1. april kan du i stedet hente hurtigtester ved testsenteret ved Sirkustomta. Åpningstidene for utlevering av tester, blir redusert - men det er fortsatt mulig å hente test hver dag. 

Åpningstider for utdeling av hurtigtester ved testsenteret fra 1. april: Hver dag - mandag til søndag - fra kl. 10.00 til 15.00

Når du henter tester, parkerer du bilen ved parkeringsplassen, gå bort til døra som er merket med utdeling av hurtigtester og bank på. 

- Ja, nå ser det ut til at vi er over smittetoppen. Dermed er det ikke de store massene som skal hente hurtigtester, men vi anbefaler fortsatt at voksne med symptomer tar en hurtigtest og at de melder inn til oss om de får påvist korona, understreker kommuneoverlege Sapna Iqbal.

Kommuneoverlegen legger til at de følger nøye med på utviklingen og har fremdeles tett dialog med sentrale helsemyndigheter.

- Skulle smitteutviklingen ta en negativ retning og behovet for hurtigtester bli større igjen – vil det bli naturlig å vurdere reåpning av flere utleveringssteder, understreker Iqbal.

Les mer om koronatesting her.

Tar påskeferie

Siden pandemien kom til Norge for fullt i mars 2020, har det blitt tatt over 114.000 PCR-tester ved testsenteret i Sarpsborg.

Hver dag siden mars 2020 har testsenteret hatt åpent, først holdt de til ved legevakten, før de flyttet senteret til Sirkustomta.

Nå tar de seg en velfortjent påskeferie og vil ha stengt skjærtorsdag, langfredag og 2. påskedag. Koronatelefonen vil også ha stengt da. Lørdag og søndag i påsken blir det vanlige åpningstider.

- Vi må skryte av sarpingene. De har latt seg teste og hørt på det som har blitt gitt av råd og anbefalinger. Det at vi nå kan redusere tilbudet er et resultat av at vi sammen har jobbet for å snu trenden, sier kommuneoverlegen.