>Hvem bør hedres?

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Hvem bør hedres?

Publisert: 01.11.2022 – Oppdatert: 21.12.2022

Kjenner du noen som fortjener en pris? Da bør du benytte muligheten til å foreslå kandidater innen 1. desember til Kulturprisen, frivillighetsprisen og kulturstipendet.

Prisene deles ut under Sarpsborggallaen 28. januar.

2022 er Frivillighetens år, hvor vi har sett utallige eksempler på den utrettelige frivillige innsatsen som legges ned hver dag. Sarpsborg-samfunnet hadde vært fattig uten våre frivillige.

Hvem skal etterfølge tidligere prisvinnere som Seniornett Sarpsborg Øst, Sarpsborg øst frivilligsentral, Sanitetskvinnene og Erik Laursen på redningsskøyta i Skjebergkilen? Nå kan du foreslå din kandidat til Sarpsborg kommunes frivillighetspris innen 1. desember.

Her kan du foreslå kandidater til frivillighetsprisen

Kulturstipendet

Hva har Carl-Christian Kure, Nadia Buric, Ingeborg Walther, Adrian Toftner Kølbæk og Gard Sture til felles? Jo, i tillegg til at de er unge, kommer fra Sarpsborg og er fremadstormende kulturutøvere, så har de alle fått Sarpsborg kommunes kulturstipend på 20 000 kroner. Nå trenger vi forslag til nye mottakere. Er du mellom 18 og 25 år, fra Sarpsborg, og har planer om å fordype deg i din kunst- eller kulturkarriere? Da kan du søke innen 1. desember. Du kan også foreslå andre kandidater.

Søk eller foreslå kandidater til kulturstipendet her

Kommunens kulturpris

Sarpsborg kommunes kulturpris ble innstiftet i 1992 og er en høythengende pris som deles ut til personer eller organisasjoner som har gjort en ekstraordinær innsats for Sarpsborgs kulturliv. Tidligere vinnere er for eksempel både Sarpsborg kunstforening, Skjeberg håndballklubb, Varteig historielag, Torgeir Bjercke fra SIL, fotograf Jarl Morten Andersen, Diorama Musikalteater og Glenghuset fått prisen.

Kulturprisen - Kulturhuset Gleng

Her kan du foreslå kandidater til kulturprisen

-Sarpsborg er heldige, vi har et rikt kultur og idrettsliv, og frivilligheten her i byen strekker seg langt. Juryen trenger gode kandidater til alle prisene, både de som synes utad og de som bidrar bak scenen. Noen har utmerket seg det siste året, mens andre bør hedres for lang og tro tjeneste. Vi vil høre om dem uansett så kom med innspill, sier juryleder og leder Utvalg for kultur og oppvekst, Therese Thorbjørnsen.

Frist for å foreslå kandidater er 1. desember.

Mesterskapsvinnere

Vinnere av mesterskap blir også satt pris på under Sarpsborggallaen. En gavepremie tildeles enkelt- og lagvinnere bosatt/hjemmehørende i Sarpsborg, som er gullmedaljevinner innen NM, eller medaljevinnere innen nordiske mesterskap, EM, VM, OL og Paralympics. Andre spesielle tilfeller kan vurderes. Utmerkelsen kan tildeles for alle disipliner der det konkurreres i offisielle mesterskap, ikke bare innen idrett. Innmeldingsfrist 1. desember.

Her kan du melde inn mesterskapsvinnere

 

Bildet er fra Sarpsborggallaen 29. januar, der kulturhuset Gleng ble tildelt Sarpsborg kommunes kulturpris for 2021.